Fatma Yasak'ı ölümle tehdit eden ve kaçıran Alper Tasalı itiraz üzerine yeniden gözaltına alındı

Fatma Yasak'ı tehdit edip kaçıran Alper Tasalı serbest bırakıldı. Yasak, sosyal medyadaki destek üzerine dosyanın yeniden açıldığını duyurdu. Savcının itirazı üzerine Tasalı gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Esenyurt ilçesinde 20 Ağustos'ta kaçırılan Fatma Yasak, Alper Tasalı'nın mahkeme tarafından serbest bırakıldığını açıklayarak tepki gösterdi.

Fatma Yasak, yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı ve Birgün gazetesine anlattı.

Evliliği süresince şiddete uğradığını ve ölüm tehdidiyle yaşadığını belirten Yasak, şunları yazdı:

SİLAHLA GELDİ, ATEŞ EDEREK KAÇIRDI

20 Ağustos 2021 tarihinde öğlen 12 çeyrek sularında ailemin evinden iş görüşmesine gitmek amaçlı çıktım. Durağa kadar minibüsle gittikten sonra durakta indim ve yürümeye başladım. Ve önümde beyaz Toyota Corolla marka bir araç durdu

İçinden Alper Tasalı indi ve elinde silah vardı. Öncelikle bana arabaya bin dedi o an kaçmak benim için ölüm olurdu ki kaçmama fırsat tanımamak adına elindeki silahı yan tarafıma doğru ateşledi ve arabaya bin diye tekrarladı.

Ben de binmek zorunda kaldım ve çevremizden o an polise ihbar edenler olmuş bu durumu araca binerken 3 defa Kafes uygulaması üzerinden çağrı gönderdim. Araca beni bindirdikten sonra hızla yola çıktı.

'KADES'İ ARADIM, KONUM İSTEDİLER'

 Nereye gidiyoruz dediğimde Silivri'de boş bir araziye çekip önce beni sonra kendini öldüreceğini dile getirdi. O sıralarda KADES'ten ihbarımı gören ekipler beni aradı. Polis olduklarını anlamaması için iş görüşmesine gideceğim yer arıyor dedim ve telefonu açtım.

Polis memurlarına iş görüşmesine gelemiyorum acil Silivri tarafına gitmem gerektiğini ve şu an Silivri'ye gidiyor olduğumu belirttim. İlk başta anlayamadılar ve KADES'ten aradıklarını söylediler bende evet biliyorum adresinizi fakat gelemiyorum anlıyorsunuz dimi dediğimde anladılar ve benden WhatsApp üzerinden konum istediler. Onlara konumu hızlıca atıp mesajları silmiştim görmemesi için fakat tekrar gelen bir mesajla telefonumu elimden aldı ve polisle iletişime geçtiğimi fark etti.

Daha sonra ikimizin telefonunuza camdan fırlattı ve hızla yola devam etti. Telefonlar da gidince yapabileceğim en doğru şeyi düşündüm ve onu barışacağımıza ikna ettim. Baktım ki oda buna sıcak yaklaşıyor.

Ona silahla polisin bizi görmesinin sıkıntı olacağını silahı ailemin evine bırakmamızı ordan birkaç eşyamı alıp çıkacağımı ve daha rahat gidebileceğimizi söyledim. İlk başta yanaşmadı fakat sonunda ikna ettim ve eve geri dönüş yoluna girdik.

Sonrasında silahı mermileri ve bıçağını alıp eve çıktım. Eve çıktığım anda babama durumu anlattım ve polis ekiplerini aradık. ekipler geldi ve bizi önce hastaneye ardından büroya götürdüler. Öğlen 1 den akşam 8 e kadar süren bu durumun ardından bu şahısı nezarethaneye koydular.

'NEDEN ÖLMEMİZİ BEKLİYORSUNUZ'

Sabah ise nöbetçi mahkemeye çıkacağını söylediler. Herkesin bildiği gibi kişiyi hürriyetinden alıkoyma bir suç iken bu işe hile şantaj ve silah girdiğinde cezası daha da artan bir suç. Fakat bugün Alper Tasalı'nın nöbetçi mahkeme tarafından TUTUKSUZ YARGILANDIĞINI öğrendim.

Şimdi dün bunu yapan adam yarın gelip bana aşk nidası mI atacak yoksa silahındaki mermiyi mi ateşleyecek. Bu adam dava gününe kadar bu şekilde serbest gezecek ve çıktığı gibi birde sosyal medyasından TEHDİTLERE devam edecek. ben de evde durup ölmeyi mi bekliycem. BU KİŞİ POTANSİYEL BİR KATİLDİR VE BU KİSİ BUGUN TUTUKSUZ YARGILANDI. VE BU KİŞİDEN İLK ŞİKAYETÇİ OLUŞUM DEĞİL NEDEN ÖLMEMİZİ BEKLİYORSUNUZ. ŞİMDİ BU ADAM BİRKEZ BİR SUC İŞLEYİP ÇIKTI VE ŞUNU DÜŞÜNECEK BEN BU KADINI ÖLDÜRSEMDE YİNE ÇIKARIM. BEN YARIN VEYA 1 AY SONRA TELEVİZYONA BİR KADIN DAHA KATLEDİLDİ HABERİYLE GÖRÜLMEK İSTEMİYORUM. BEN YAŞAMAK İSTİYORUM. NEFES ALMAYA DEVAM ETMEK GÜLMEK İSTİYORUM. ALPER TASALI POTANSİYEL BİR KATİLDİR VE BUNA GÖZ YUMMAYIN BEN ÖZGECAN GİBİ ALEYNA GİBİ OLMAK İSTEMİYORUM BU KİŞİNİN TUTUKLANMASINI VE 2 YILDIR BANA YAŞATTIKLARININ CEZASINI ÇEKMEKMESİNİ İSTİYORUM. LÜTFEN SESİMİ DUYUN VE DUYURUN.

'UMMADIK BİR ANDA ELBET BİR GÜN' YAZDI

Fatma Yasak, serest bırakılan Tasalı'nın twitter hesabından "Ummadık bir anda elbet bir gün" yazdığını da alıntılayarak gösterdi.

Alper Tasalı isimli erkek tarafından belirtilene göre Yasak’ın yolunu kesti. Ardından şehir içinde silahla ateş ederek zorla Yasak’ı arabaya bindiren Tasalı, aracı Silivri’ye doğru sürdü.

Fatma Yasak ise İçişleri Bakanlığı’na bağlı Kadın Destek Uygulaması’na (KADES) basarak can güvenliğinin tehdit altında olduğu mesajını verdi. Canlı konumunun anında paylaşılması gerekirken ekipler ısrarla kadını arayarak konum istedi. Söz konusu durum kadınların can güvenliğinin bu tip uygulamalarla da korunmayacağını ortaya koydu.

KADES’E CANLI KONUM GİDECEK VE TAKİP EDECEKLER SANDIM

Yaşadıklarını BirGün’e anlatan Fatma Yasak, KADES uygulamasına basmasının ardından defalarca aranıp konum istendiğini söyledi. “Ben canlı konumum gidecek ve takip edecekler sanıyordum” diyen Yasak, Alper Tasalı’nın serbest bırakılmasına da tepki gösterdi.

Fatma Yasak, şöyle konuştu: “İş görüşmesine gidecektim. Durakta indim. Karşıdan karşıya geçecekken önümde araç durdu. İçinden kendisi çıktı. Elinde silahı vardı. Sonrasında ne işin var diyemeden silahı yanıma doğru ateşledi. Silahı ateşleyince binmek durumunda kaldım, KADES’e bastım anında. Nereye gidiyoruz dedim, Silivri’de boş bir araziye çekeceğim dedi. Sonrasında polis aradı, anlamaması için telefonda ‘Evet iş görüşmesine gelemedim, Silivri’de işim çıktı’ dedim. Ne demek istediğimi anlamadılar, ‘KADES’ten arıyoruz’ dediler. Ben de ‘Evet doğru kişiyi arıyorsunuz ama Silivri’ye doğru gidiyorum’ dedim. Bu şekilde anlayabildiler. Sonrasında Whatsapp’tan konum istediler, gönderdim, yine istediler iki farklı numaraya. Bir süre sonra mesaj geldiğini fark etti, telefonu elimden aldı. Beni telefonumdan bulmaları gerekirken konum istemelerine çok şaşırmıştım.”

SERBEST BIRAKILDI, TEHDİTLERE DEVAM ETTİ

Güvende olmadığını, öldürülme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Yasak, tek talebinin failin tutuklanması olduğunu söyledi. Yasak, şöyle devam etti: “Hadi akıllı davranalım, çok büyük sıkıntıdasın, gel silahı annemlerin evine bırakalım, ben de eşyalarımı alıp çıkayım dedim. Bir süre sonra annemlerin evine döndük. Silahı, bıçağı, mermileri aldım. Evde babam vardı, polisleri aradık. Gelmeleri 15 dakika sürdü. Polisler geldi, ertesi gün nöbetçi mahkemeye çıkarıldı, tutuksuz yargılanacağını öğrendik. Kendisi serbest bırakılmış. Çıktığı gibi sosyal medyada ‘hiç ummadığın bir anda elbet bir gün’ yazmış. Bu rahatlığı tanımışlar ona. O şimdi ‘suç işledim ama beni serbest bıraktılar, öldürsem de çıkarım’ kafasındadır. Ben şu anda evden çıkamıyorum. Belki şu anda kapımın önünde, belki beni bekliyor. Sesimi duyun, ben tutuklanana kadar durmayacağım.”

'TT'DE KALMAK ÇOK ÖNEMLİ'

Fatma Yasak'ın paylaşımları üzerine sosyal medyada Tasalı'nın serbest bırakılmasına büyük tepki oluştu. Yasak akşam saatlerinde yaptığı paylaşımda "Sabahtan beri yanımda olan, destek olan, tweet atan herkese çok teşekkürler. Karakola gittim, tekrar ifadem alındı, dosya yeniden açıldı. TT'de kalmak çok önemli. Çıkacak kararlar için de hepinize ne kadar teşekkür etsem az" mesajı paylaştı. 

YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

Savcılık Tasalı'nın serbest bırakılmasına itiraz etti. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, itirazı değerlendiren hakimlik, Tasalı hakkında "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

Bu karar sonrası Alper Tasalı, tekrar gözaltına alındı. Tasalı'nın yarın Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniyor.