Fatma Hülya Yıldız’ı öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet

Kendisinden boşanmak isteyen Fatma Hülya Yıldız’ı işkence ederek öldüren Mehmet Nevzat Yıldız, görülen karar duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara’nın Keçiören ilçesinde 10 Ağustos 2019’da kendisinden boşanmak isteyen Fatma Hülya Yıldız’ı işkence ederek öldüren Mehmet Nevzat Yıldız hakkında, “hırsızlık”, “konut dokunulmazlığını ihlal”, “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek eşi kasten öldürme” suçlarından açılan davanın karar duruşması, Ankara 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, Fatma Hülya Yıldız’ın ailesi ve avukatları katılırken, Mehmet Nevzat Yıldız tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Fail Yıldız’ın avukatı da duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı izlemek isteyen CHP Ankara İl ve İlçe Kadın Kolları üyeleri ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) üyeleri salona alınmadı.

AVUKATTAN ‘DİN’ SAVUNMASI

Duruşma kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, savcı “kasten öldürmek”, “konut dokunulmazlığı ihlal” ve “hırsızlık” yönündeki mütalaasını sunarak, failin cezalandırılması talebinde bulundu. Fatma Hülya Yıldız’ın avukatları ve ailesi, failin mütalaa doğrultusunda hiçbir indirim uygulanmaksızın cezalandırılması talebinde bulundu. Fail avukatı, faili aklamaya devam eden beyanlarda bulunarak, müşteki avukatlara sözlü saldırılarda bulundu. Fail avukatı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının davaya müdahil olmasını da kabul etmediklerini ifade ederek, buna dönük yasanın değiştirilmesi talebinde bulundu. Avukatın dini literatürlerle savunma yapması dikkat çekti. 

ABLA SALONDAN ÇIKARILDI

Mehmet Nevzat Yıldız’ın avukatının öldürülen Yıldız'a iftiralarda bulunması üzerine, itirazlarını yükselten Yıldız’ın ablası Sıdıka Yılmaz, “duruşma disiplinini bozduğu” gerekçesiyle mahkeme başkanı tarafından duruşma salonundan çıkarıldı. Fail avukatının kendisine verilen makul süreyi aşması ve müşteki avukatlara sataşması dolayısıyla müşteki avukatlar ile fail avukatı arasında gerginlik yaşandı. Yıldız, savunmasında delillere rağmen cinayeti gerçekleştirmediğini ileri sürdü.

TALEPLER REDDEDİLDİ

Mahkeme Başkanı Mehmet Nevzat Yıldız’ın avukatının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kamu davasına katılmasının geri alınması dolayısıyla yeni yasal düzenleme yapılması için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuru yapılması talebini “samimiyetsiz” bularak, yeni tanık dinlenmesi talepleri de önceki celselerdeki olduğu gibi reddedildi. 

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti esasa ilişkin kararını açıkladı. Mahkeme, Yıldız’a, “kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “konut dokunulmazlığı ihlal" suçundan 2 yıl, “hırsızlık” suçundan ise 6 yıl hapis cezası verdi. 

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN ALDIĞIMIZ GÜÇ VE YETKİYLE BURADAYIZ'

Kararın ardından adliye önünde yapılan açıklamada konuşan Yıldız’ın aile avukatı İrem Esra Kömürcü Altun, her celse kararın verilmesi umuduyla geldikleri mahkemenin çeşitli bahanelerle uzatıldığını ifade ederek, “Bu celse de hem bize hem de aileye yönelik hakaretlerle geçti. Ama sonucunda istedikleri gibi olmadı, fail aklanmadı. İstanbul Sözleşmesi’nden aldığımız güç ve yetkiyle buradayız. Bir gecede kaldırılmak istense de biz hep buradayız, bu davaları takip ediyoruz” şeklinde konuştu.  

NE OLMUŞTU?

Ankara’nın Keçiören ilçesinde yaşayan Fatma Hülya Yıldız, evli olduğu Mehmet Nevzat Yıldız’a boşanma davası açarak ayrılmak istedi. Açtığı davanın ardından çocuklarıyla başka bir evde yaşamaya başlayan Fatma Hülya Yıldız, 10 Ağustos 2019 tarihinde Mehmet Nevzat Yıldız tarafından öldürüldü. Mehmet Nevzat Yıldız, cinayetin ardından kaçarak bir süre İstanbul’da yaşamaya başladı. Yürütülen soruşturma kapsamında sahte kimlikle gözaltına alınan Yıldız, alınan ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. (MA)