Fatma Girik son yolculuğuna uğurlanıyor

Fatma Girik'in cenaze töreni bugün gerçekleşti. Sanatçının cenazesi, Teşvikiye Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Bodrum’da Memduh Ün’ün yanına defnedilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pazartesi günü çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat eden Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik'in kar yağışı nedeniyle ertelenen cenaze töreni bugün gerçekleşti. Oyuncunun naaşı, Şişli Belediyesi Başkanlık Binası Fuaye Alanı’na getirildi. Şişli Belediyesi'ndeki törenden sonra Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda tören düzenlendi.

Girik'in 1989-1994 yılları arasında belediye başkanlığı yaptığı Şişli Belediyesi'ndeki törene, Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik, manevi kızı Fatma Ahu Turanlı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, belediye çalışanları ve sevenleri katıldı. Girik'in manevi kızı Fatma Ahu Turanlı "Fatma annem Şişli’ye çok emek verdi. Benim çocukluğumda Şişli Belediye başkanıyken onu evde görmek çok zordu. Hafta sonları bile evde yoktu. Sabahın yedisinde kalkıp işçilerle yolları yıkamaya giderdi" ifadelerini kullandı.

.

'FATMA GİRİK'İN ADININ VERİLDİĞİ KIZ YURDUNU AÇACAKTI'

Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik "Diyecek bir şey bulamıyorum. Ama biz daha önceden Şişli’de ablamın adının verildiği kız yurdunun açılışını Muammer Keskin ile planlamıştık. Çok hoşuna gitmişti. Bu toplantı olacaktı zaten. O bunları görüyor olacaktı. Muhtemelen şu anda da görüyordur. En mutlu olduğu gün bugün olduğunu düşünüyorum" dedi.

'KIYMETLİ İSMİ ŞİŞLİ'DE YAŞAMAYA DEVAM EDECEK'

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de "Fatma Girik Şişli’miz için bir değerdir. Büyük bir şanstır. Şişli’de toplumdan yana pek çok hizmette, kurumda, yapıda tartışmasız bir emeği var. Kız yurdumuz ve kreşimiz Fatma Girik adıyla hizmet sunmaya devam etmektedir. Kıymetli ismi ebediyen Şişli’de yaşamaya devam edecektir" diye konuştu. 

.

'SENİ ÇOK ÖZLEYECEĞİZ FATMA'

Yapılan konuşmaların ardından Girik'in cenazesi ikinci törenin yapılacağı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na götürüldü. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Hülya Koçyiğit, "O mavi gözlerle; sanki içinden bir ışık yanarmış gibi, pırıl pırıl, sevgiyle, iyilikle bakan o güzelim gözler. Girdiği ortama hemen bir enerji getirir, canlılık getirir, neşelendirirdi. Türk sineması denince hepimizin aklına ilk o gelir. Mesleğine tutkuyla, aşkla bir sanatçıydı. Bir efsaneydi, cesur yürekli bir efsaneydi. Seni çok özleyeceğiz Fatma. Sinemaya tutkusunu hepimizi biliyoruz, o güzelim filmleri yaparken duyduğu heyecanı" dedi.

Törende konuşan Ediz Hun da Girik'in dürüstlüğünden, mertliğinden bahsetti. Ediz Hun açıklamasında, "Dürüsttü, mertti! İnsanın gerçek gücü sıçrayışlarda değil sarsılmaz duruştadır! Böyle bir kadındı. İnanın en yakınlarından biriyim, büyük bir kayıptır" ifadelerini kullandı.

'DAİMA HALKIN YANINDAYDI'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "Bizim için acı bir gün.... Hem Uğur Mumcu hem Ali Gaffar Okkan hem de İsmail Cem... Bu isimlere Fatma Girik de eklendi. Fatma Girik sadece Türk sinemasının önemli bir ismi değildi. Sanatçılığın yanı sıra sosyal yönü çok güçlü bir insandan bahsediyoruz. Daima halkın yanında. Dürüst... Fatma Girik'i anlatan dostları çocukluktan bu yaşa kadar hissettiğimiz şeyleri dile getirdiler. Biz de tam olarak bu duyguları yaşıyorduk Fatma Girik deyince. Sağlam karakteri ile örnek gösterilen bir karakterden bahsediyoruz. Kendisini rahmetle, minnetle yad ediyorum. Aynı tarihte kaybettiğimiz insanları da rahmetle yad ediyorum. Devirleri daim olsun" diye konuştu. 

'MAVİNİN BU KADAR GÜZEL OLDUĞUNU DÜŞÜNMEMİŞTİM'

Nur Sürer de sahnede konuşma yaptı. Sürer konuşmasında, "Bütün konuşmaları dinledim. Gerçekten Fato, bizim Fato'muz bunların da çok üstünde bir kadındı. 1985 yılında tanıştık. Bana 'Merhaba kızım' dedi. Gözlerine bakınca bir daldım. Hayatımda mavinin bu kadar güzel olduğunu düşünmemiştim. Sevdiği insanların üzerinden elini çekmezdi. En son 20 gün önce konuşmuştuk. Bir insan hastalığına rağmen 'Ne yapıyorsun kızım?' diye sorardı. 'Dört Yapraklı Yoncası’nın en cengaverisin sen' dedim" dedi.

MEMDUH ÜN'ÜN YANINA DEFNEDİLECEK

Sanatçının cenazesi, Teşvikiye Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Bodrum’a gönderilecek. Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Girik hayat arkadaşı Memduh Ün’ün yanında toprağa verilecek. 

Torba Mahallesi Atatürk Caddesi’ndeki Torba Mezarlığı’nın hemen girişinde yaklaşık 56 yıl birlikte olduğu ve 15 Ekim 2015 tarihinde yaşamını yitiren ünlü yönetmen Memduh Ün’ün hemen yanında mezarı açılan Fatma Girik için yarın Bodrum’da tören düzenlenecek.

Yarın Bodrum Belediye Meydanı’ndaki Adliye Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Torba Mahallesi’nde yaklaşık 30 yıl yaşadığı evine son kez getirilecek olan Fatma Girik'in naaşı ardından Torba Mezarlığı’na defnedilecek. Törene Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile Fatma Girik’in arkadaşları katılacak.

'YARIN HAYAT ARKADAŞINA KAVUŞMUŞ OLACAK'

Fatma Girik'in aile dostu Filiz Kalkavan, “Fatma hanım yarım asırlık ömrünü geçirdiği Memduh beyin ölümünün ardından çok sarsılmıştı. Bütün amacı onun yanında yer alabilmekti. Fatma hanım yarın son yolculuğunda hayat arkadaşına kavuşmuş olacak. Allah rahmet eylesin” dedi. (HABER MERKEZİ)