Fatih’teki bir okulda bir grup, müşahide ve polise saldırdı

Fatih’te bir okulda oy kullanma işlemleri sırasında usulsüzlüğe itiraz eden müşahide ve avukata, bir grup saldırdı. Polisin müdahale ettiği kişiler daha sonra güvenlik güçlerine saldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Fatih’te bulunan Ahmet Rasim Anadolu Lisesi’nde çok sayıda usulsüz oy kullanma girişimi olduğu öne sürüldü. Usulsüz işlemlere itiraz eden müşahitler ve avukatlar, bir grubun saldırısına maruz kaldı. Tartışmanın büyümesi üzerine polis, salgınlara müdahale etti. Ancak müşahitler, seçim işlemlerinin başladığı sabah saatlerinden itibaren okula gelen bir grubun sayısız kere taciz ve hakaretine maruz kaldıklarını anlattılar.

‘MÜŞAHİT VE AVUKATIN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER’

Okuldaki sandıklardan birinde Yeşil ve Sol Parti adına okul sorumlusu olarak görev yapan ve ismini vermek istemeyen kişi yaşananları şu şekilde aktardı: “Burada adını bilmediğim ama ‘muhtarın oğlu’ olduğunu söyleyen bir kişi, sabah okula geldi ve olaylar başladı. Bir görevi falan yok. Yanında da birkaç kişi var, elinde de tespih bütün sandıklara gidip rahatsız ediyor, ‘buralar benim, kimse bana karışamaz’ şeklinde. Okuldaki giriş katında, yaşlı ve engellilerin oy kullandığı bir sandık var. En çok mevzu da burada oluyor. Geçen sefer de burada benzer şeyler yaşanmış. Kabine iki kişi girmeye çalışıyorlar. Bu nedenle orada 5-6 müşahit var, Sürekli avukat bulunuyor. Usulsüz oy kullanımlarının önüne geçmek için. Bugün yeniden usulsüz oy kullanılmak isteniyor; bunun üzerine müşahit ve avukat itiraz ediyor. ‘Muhtarın oğlu’ olduğunu söyleyen kişi müşahidin yakasına yapıştı, ‘dışarı gel, kan dökülecek’ diyor. Müşahitle dışarı çıktılar ve kapışmaya başladılar. Polis, araya girdi. O sırada muhtarın oğlu kaçtı. Avukat da polisten bulup getirmelerini istedi, suç duyurusunda bulunabilmek için. Avukatın ısrarları sonucu polis yarım saat sonra çocuğu buldu getirdi. Karakola gidildi. Tutanak tutuldu. Ancak bu sefer de sandık başkanı tutanak defterine belgeyi işlemek istemedi. Bir şekilde tutanak işletildi deftere. Birkaç sonra ‘muhtarın oğlu’ yeniden geldi, tehditlerine devam etti. Hatta polisin önünde avukatı tehdit etti. Ancak o sırada başka sandıklardan da usulsüzlük ihbarları gelmeye başladı. Sıkıntılardan diğeri de tutanakların deftere işlenmemesi için diretilmesi…  

Daha sonra kabine iki kişinin girdiği ihbarı geldi. Avukatla gittik. Müşahitler itiraz ediyor ancak yine aynı şey oldu. Tutulan tutanağı deftere işletmemek için bin dereden su getiriyorlar. Amaçları, bizleri bezdirmek. Bu sırada yeniden tartışma oldu. Müşahidin ve avukatın üstüne yürüdüler. Yeniden polis geldi. Bu sefer grup, polise saldırdı. Ben en son iki kişinin polis tarafından araca bindirildiğini gördüm ama kaç kişi alındı, bilmiyorum.”

‘BU OKULDA USULSÜZLÜK İHBARI ÇOK OLDUĞU İÇİN BU TUR BURADA GÖREV ALDIM’

14 Mayıs'ta da benzer şeylerin yaşandığını anlatan görevli, ikinci tur için özellikle bu okulda görev aldığını söyledi: “Arkadaşlarım ilk turda bu okulda görevliydi müşahit olarak ancak sayılarının az olduğunu, bu nedenle pek çok usulsüzlüğe itiraz etseler de sonuç alamadıklarını anlattılar. Ben de bu seçimde özellikle burada görev aldım, daha kalabalık olmak için. Ancak buna rağmen bir sürü olay çıktı. Benim bile iki kişi üzerime yürüdü. Daha sandıklar kapanıp sayıma geçmedik. Umarım daha kötü bir şeyler olmaz.”