Fatih Terim'den 14 kişi hakkında suç duyurusu

Sosyal medyadan Fatih Terim'e hakaret ettikleri gerekçesiyle 14 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusu dilekçesinde, 'emsal mahiyette' ceza talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray futbol takımı teknik direktörü Fatih Terim, kendisi hakkındaki bazı tweetleri yargıya taşıdı. Fatih Terim avukatı Rezan Epözdemir aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Terim'in spor kariyerine yer verilen dilekçede, "Müvekkilin gerek Galatasaray Spor Kulübü ve gerekse Türk Futbol Milli Takımı ile elde ettiği başarılar herkesin malumudur. Bu üstün mesleki başarı ve tecrübelerinin yanında müvekkil her zaman gözettiği ve evrensel futbol fair-play kurallarına tam ve içten riayeti ile de gerek ulusal ve gerekse uluslararası futbol camiasının saygınlığını kazanmıştır. Müvekkilin sportif yaşantısında ve sosyal ilişkilerinde örnek olduğu ve bu hassasiyetlerle hareket ettiği tartışmaya mahal vermeyecek kadar aşikardır" denildi.

KAMU DAVASI TALEP EDİLDİ

14 kişinin yaptığı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarına ayrıntılı olarak yer verilen dilekçelerde, bu kişilerin Fatih Terim'in kişilik haklarına ağır derecede ve alenen zarar vererek "Hakaret" suçunu işledikleri öne sürüldü. 

Dilekçede, kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilmesinin ardından söz konusu kişiler hakkında 'alenen hakaret' suçundan emsal mahiyette cezalandırılma amacıyla iddianame hazırlanarak kamu davası açılması talep edildi. (İSTANBUL-DHA)