Fatih Erbakan: Para var ama faize, imtiyazlı holdinglere, israfa gidiyor

Hükümeti eleştiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Para var ama paralar faize gidiyor. İmtiyazlı holdinglere ve kamudaki israfa gidiyor. Millete para kalmıyor" dedi.

Fotoğraf: Yeniden Refah Partisi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Ağrı'nın Patnos ilçesinde seçmenlere hitap etti.

DHA'nın haberine göre, "Bölge halkını kucaklamak sadece lafla olmaz; aynı zamanda da bu adaletsizlikleri ortadan kaldırmak, üretime, istihdama, kalkınmaya yönelik yatırımları yapmakla olur" diyen Fatih Erbakan, "Paylaşımda adaleti, yönetimde adaleti, yargıda adaleti tesis etmek ve bu bölge insanına hizmetkar olmak maksadıyla karşınıza, huzurunuza gelmiş bulunuyoruz. Cenab-ı Allah inşallah Necmettin Erbakan hocamız gibi bizlere de sizlere hizmetkar olmayı nasip eylesin. 2028'de iktidar olduğumuzda Doğu ve Güneydoğu bölgemizin sorunlarını aynen birer birer çözüme kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

Seçimde başarılı olacaklarını savunan Erbakan, "Milli Görüş, inşallah 31 Mart'ta sandıkları patlatacak ve yeniden şahlanacak. Bunu ben söylemiyorum ki rakip siyasi partilerdeki insanlar söylüyor. Başka partilerin temsilcileri söylüyor. Bizimle hiç ilgisi olmayan gazeteciler, televizyoncular, yorumcular, siyaset bilimciler diyorlar. Evet, doğru söylüyorlar. Sandıklar patlayacak, Milli Görüş dönemi başlayacak, ahlaklı belediyecilik dönemi başlayacak" dedi.

'YOKSULLUĞU KALDIRACAĞIZ DEDİLER, YARDIM ALANLARIN SAYISI 1 MİLYONDAN 4 MİLYON 989 BİNE FIRLADI'

Milletin ekonomik krizden bunaldığı söyleyen Fatih Erbakan, "Çay ve simit hesabı yaparak iktidara gelenlere, buradan pide ve hurma hesabı yapayım. 5 kişilik ailenin aylık maliyeti ne kadar biliyor musunuz? 11 bin lira. Sadece su, çay, çeyrek pide 3 de hurma. İftarda çeyrek pide, çay, su, 3 de hurma, sahurda da aynı. Al sana 11 bin lira. Bunun içinde çorba yok, zeytin yok, peynir yok, manda yoğurdu yok, normal inek yoğurdu yok, Medine hurması yok, pilav yok, makarna yok, patates yok, salata yok, börek yok, baklava yok. Et, tavuk zaten yok" diye konuştu.

En düşük emekli maaşının 10 bin lira, asgari ücretin de 17 bin 2 lira olduğunu hatırlatan Erbakan, "Sadece iftar ve sahur maliyeti 11 bin lira. Elektrik, doğal gaz, su, giyim, ulaşım, ev kirası yok. Siz bu insanları açlık grevine mahkum etmişsiniz. Etin kilosu 600 liraya dayanmış. Asgari ücret, açlık sınırının altında. Yoksulluk sınırı 53 bin lira. 4 kişilik ailenin ayda 53 bin liradan aşağı geliri varsa yoksul sınıfına giriyor. Yoksulluğu kaldıracağız diye geldiler, sosyal yardım alanların sayısı 1 milyondan 4 milyon 989 bine fırladı" diye konuştu.

'SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN HAZIRLADIĞI SAĞLIK BESLENME LİSTESİNİN MALİYETİ 32 BİN LİRA'

Sağlık Bakanlığı'nın ramazan ayında sağlıklı beslenme için hazırladığı listeye değinen Fatih Erbakan şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığı, iftar ve sahurda dengeli ve sağlıklı beslenmek için gereken gıdaları, besinleri yazmış. Bir liste yayınlamış. Bunun maliyetini çıkarmışlar, aylık ne kadar tutuyor biliyor musunuz? 32 bin lira. İftar ve sahurda 4 kişilik aile sağlıklı bir şekilde beslenmek isterse aylık 32 bin lira tutuyor. Sağlık Bakanlığı, kendi ağzıyla dahil olduğu hükümetin, iktidarın milleti açlık grevine mahkum ettiğini ilan etmiş oluyor. 32 bin lirayı sadece iftar ve sahura bu ülkede kaç kişi bulabilecek? Acaba neden böyle oluyor? Para yok mu? Para var ama paralar faize gidiyor. Faize, borç faizine gidiyor. İmtiyazlı holdinglere gidiyor ve aynı zamanda da kamudaki israfa gidiyor. Makam konvoyları, makam araçları, makam odaları, protokol masrafları, bunlara gidiyor. Millete para kalmıyor."

(HABER MERKEZİ)