Fatih Altaylı: Siyasetçi yakınlarına verilen koyları da yakında göreceksiniz

Göcek’te köylülere, arazisi olanlara yapılan baskıları, buralarda imara açılan yerleri, orman alanlarında yaratılan rantları, siyasetçi yakınlarına verilen koyları da yakında görecek, duyacaksınız.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü, 'Göcek'e dikkat demiş miydim!' başlıklı yazısında, geçen yaz Akdeniz ve Ege'yi kavuran orman yangınları ile yetersiz kalan müdahaleyi ele aldı. O dönem, 7 Ağustos 2021 tarihli köşesinde, "Size bir sır vereyim. Ben bu yıl orman yangınlarını Göcek civarında bekliyordum. Şimdilik bunu söyleyeyim. Gerisini sonra konuşuruz. Ama Göcek meselesini yazın bir tarafa. Orada çok fena şeyler oluyor" dediğini hatırlatan Altaylı, Göcek koylarının 'kiralama' adı altında birilerine devredildiğini belirterek, "Halkın malı koylar, eski bir AK Partiliye kiralanarak, 'işletmeye' çevrildi" bilgisini aktardı.

Tüm güney sahillerinde benzer bir uygulamaya gidileceğini vurgulayan Altaylı, yazısında şu değerlendirmede bulundu:

"Adrese teslim ihalelerle, ne turizm, ne denizcilik alanında hiçbir faaliyeti olmayan, yeni kurulmuş şirketler üzerinden, koylar birilerine 'hediye edilerek' değil. Üstelik de bu kiralama meselesi buzdağının görünen yüzü. Daha gerisi gelecek.

Göcek’te devletten uzun süreli kiralama yöntemiyle çeşitli işletmeler kuran köylülere, Göcek çevresinde arazisi olanlara yapılan baskıları, buralarda imara açılan yerleri, orman vasfını yitirdiği iddiası ile orman alanlarında yaratılan rantları, siyasetçi yakınlarına verilen koyları da yakında görecek, duyacaksınız. Pek yakında."