Fatih Altaylı: RTÜK'ün önümüzdeki günlerde ortak yayın olacak talimatı nedeniyle yardım yayınımızı yapamadık

Gazeteci Fatih Altaylı, "Bu akşam bir yardım yayını yapacaktık. RTÜK’ten gelen bir talimatla 'bunu yapmayın' dendi. Ortak bir yayın falan olacakmış galiba bilemiyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Fatih Altaylı, Habertürk Televizyonu'nda Maraş merkezi depremden etkilenenler için yardım yayını yapmak istedikleri fakat Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından gelen uyarı nedeniyle yayını yapamadıklarını söyledi.

Habertürk canlı yayınında konuşan Fatih Altaylı, "Bu akşam bir yardım ve destek programı yapmak istiyorduk. Sanatçılar, yerli ve yabancı sporcular, bilim adamları, iş dünyasından isimler hep beraber olacaktık. En azından depremdeki bir kısım ihtiyacı gidermek için bir kampanya yapacaktık. Amacımız konteyner evler yapabilmekti, birkaç bin tane olsa bile sağlamaktı. Son dakikada RTÜK’ten gelen bir talimatla 'bunu yapmayın' dendi niyeyse. Ortak bir yayın falan olacakmış galiba bilemiyorum" dedi. 

RTÜK Basın Müşaviri Ertan Ömeroğlu ise RTÜK’ün herhangi bir engellemesi olmadığını önümüzdeki günlerde bütün televizyonların ortak yardım yayını yapacağı için Habertürk’e böyle bir bilgilendirme verildiğini açıkladı. (HABER MERKEZİ)