Fatih Altaylı: Özer Sencar ve Metropoll'ün siyaset mühendisliği yaptığı yargı kararıyla tescillendi

Fatih Altaylı, siyaset mühendisliği yapmakla suçladığı Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar'ın dava açtığını, mahkemenin ise kendisini haklı bulduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Habertürk yazarı Fatih Altaylı bir süre önce  Metropoll Araştırma Şirketi’ni ve kurucusu Özer Sencar’ı ‘algı oluşturmak’ ve sahte anketler yapmakla suçlayarak, “En muhalif olduğu dönemde ben bu zatı Teke Tek’e çıkarmadım, referans almadım” ifadesini kullandı. Özer Sencar ise “Fatih Altaylı baltasını taşa vurdu. Kendisi adına iki kez arandım ve programına davet edilmiştim son bir yılda ve kabul etmemiştim” dedi. Altaylı, köşesinde Özer Sencar'ın kendisine açtığı davanın sonuçlandığını ve mahkemenin kendisini haklı bulduğunu aktardı. 

Fatih Altaylı'nın yazısı şöyle: 

Ha babam de babam anket yayınlanıyor.
Ben size söyleyeyim, bu kadar anketi bu kadar hızlı bir biçimde yapacak ne anketör var ne de bu kadar anketi bu kadar hızlı bir biçimde değerlendirecek süper bilgisayarlar.
Anlayacağınız anketlerin yüzde 90’ı palavra.
Zaten kamuoyu araştırmacılarının dünyadaki tepe örgütü, Türkiye’de uluslararası standartta kamuoyu araştırması yapmaya yetkin, akredite sadece 2 kurum olduğunu söylüyor.
Hatırlayacaksınız, bir süre önce ünlü bir kamuoyu araştırma şirketi ile ilgili bir eleştiri yazısı kaleme aldım.
“Kamuoyu araştırması yapmıyor, siyaset mühendisliği yapıyor” neredeyse her gün yayınladığı sözde anketlerin “palavra” olduğunu yazdım.
Kendisi beni dava etti.
Sonuç.
Mahkeme beni haklı buldu. Özer Sencar ve şirketi Metropoll’ün Siyaset mühendisliği yaptığı yargı kararı ile tescillendi.
Pek çoğunun durumu farklı değil. Ellerine kim ne düdük verdi ise onu çalanlar çoğunlukta.
O yüzden pek de ciddiye almanıza gerek yok.
ABD seçimlerinde, Fransa seçimlerinde, Brexit’te, Türkiye’de 2019 yerel seçimlerinde, Türkiye’de 2015 genel seçimlerinde ne kadar bildilerse şimdi de o kadar biliyorlar.
Görülmeyen dip dalgalar, sadece siyasetin değil, araştırma şirketlerinin iyi niyetli olanlarının bile üzerinden geçiyor.
Kaldı ki, sahtekarların altında kalmasın. (HABER MERKEZİ)