Fas’ın galibiyetinden sonra Belçika ve Hollanda’da sokaklar karıştı: Çok sayıda gözaltı var

Fas’ın Portekiz'i yenmesinin ardından Belçika ve Hollanda'da düzenlenen kutlamalarda, taraftarların polise 'havai fişek, şişe ve taşlarla saldırdığı' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fas'ın, Portekiz'i yenerek Dünya Kupası'nda yarı finale yükselmesinin ardından Belçika ve Hollanda'da kutlamalar düzenlendi. Kutlama yapanların polise 'havai fişek, şişe ve taşlarla saldırdığı' belirtilirken, Amsterdam ve Lahey'de polis 'olağanüstü hal' ilan etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

POLİSTEN GÖZ YAŞARTICI GAZ VE TAZYİKLİ SU

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın aktardığına göre, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Fas-Portekiz maçının bitiminin ardından polis, önlem amacıyla bazı metro istasyonlarını kapatarak, kent merkezinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Kısa sürede çok sayıda Faslı taraftar, kent merkezine akın etti. Otomobillerle konvoylar oluşturan taraftarların kutlaması, eğlence havasında ve sakin başladı. Birçok gönüllü Faslı ebevyn, insan zinciri oluşturarak, taşkınlık yaşanmasını önlemeye çalıştı.  Saatler ilerledikçe kutlamalar şiddetlendi. Brüksel Güney İstasyonu civarında taraftarlar, civardaki araçların camlarını kırıp, polise havai fişek, taş ve şişe fırlatmaya başladı. Polis ise göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla karşılık verdi. 

Ülkenin ikinci büyük kenti Anvers'te (Antwerp) de ise gönüllü bir kolluk görevlisinin, havai fişek atılması sonucu üç parmağını kaybettiği belirtildi. Brüksel ve Anvers'te onlarca kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

'TALİMATLARA UYMATYAN HERKES GÖZALTINA ALINSIN'

Hollanda polisi, Lahey ve Amsterdam'da olağanüstüsü hal ilan etti. Lahey'de, göçmenlerin yoğun olduğu Schilderswijk semtinde 'kamu düzenini bozmak amacıyla sokağa çıkan ya da polisin talimatlarına uymayan herkesin gözaltına alınması' emri verildi.

Amsterdam'daki Osdorp semtinde de, olağanüstüsü durum emri verildi. Amsterdam ve Lahey'de polise havai fişeklerle karşılık veren çok sayıda kişi gözaltına alındı. Utrecht ve Rotterdam'da, sakin başlayan kutlamaların kontrolden çıkması üzerine polis müdahale ederek, taraftarları dağıttı. Utrecht'te polisin müdahalesi sonucu yaşanan kargaşa da, çok sayıda kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Gecenin İlerleyen saatlerinde hem Belçika hem de Hollanda'da sokakların yeniden sakinleştiği bildirildi. (DIŞ HABERLER)