Fas Başbakanı'na İsrail eleştirisi sansürlendi

Londra merkezli Arap gazetesi Kudsül Arabi, İsrail'le normalleşme anlaşması imzalaması nedeniyle Fas Başbakanı Sadettin el-Osmani'nin eleştirildiği makaleyi geri çekti. Gazetenin Fas Krallığı'nın baskısına maruz kalıp kalmadığı merak ediliyor.

Fas Başbakanı Sadettin el-Osmani
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Kudsül Arabi gazetesinin web sitesi, İsrail işgali ile normalleşme anlaşmasının imzalanması oturumuna katılmasının ardından Barış Toplumu Hareketi Başkanı Abdurrazzaq Makri'nin Fas Başbakanı Sadettin el-Osmani’yi eleştiren açıklamalarını içeren bir makaleyi geri çekti.

İki gün önce site, genel merkezine aynı siyasi eğilime (Müslüman Kardeşler) mensup Sadettin el-Osmani’nin Fas Kraliyet Sarayı'nda İsrail’le ilişkileri normalleşme anlaşması imzalamasını eleştiren açıklamayı içeren bir makale yayınladı. Makri, şöyle konuştu: "Bu utanç ve onursuzluğu en fazla hak eden kişi hükümet başkanı Saadettin el-Osmani’dir. Çünkü daha önce defalarca 'Her ne şekilde olursa olsun İsrail’le ilişkilerin normalleştirilmesine karşıyız' ifadesini defalarca bizzat kendisi kullanmıştır.”

Makalenin yayınlanmasından saatler sonra, bilinmeyen nedenlerle site yönetimi makaleyi geri çekti. Genel olarak Kudsül Arabi gibi uluslararası basın yayın organları, bir makaleyi yayından kaldıklarında ya bunun nedenini açıklar ya yanlıştan ve doğru olmayan haberin yayınlanmasından dolayı özür diler. Bunların hiçbirisi yapılmadı. Bu durumda insanların aklına site yönetiminin Fas Krallığı ya da hükümeti tarafından baskıya maruz kalıp kalmadığı şeklinde bir soru geliyor. (HABER MERKEZİ)