Farah Zeynep Abdullah'tan Hasan Can Kaya’ya destek: Oh be yine 'Türk' aile yapısı ve ahlakını RTÜK kurtardı

Hasan Can Kaya'nın programına inceleme başlatılmasına tepki gösteren oyuncu Farah Zeynep Abdullah, "Oh be yine ‘Türk’ aile yapısı ve ahlakını RTÜK kurtardı" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, RTÜK'ün Hasan Can Kaya'nın sunduğu "Konuşanlar" programına inceleme başlatmasına tepki gösterdi. Abdullah,  "Oh be yine 'Türk' aile yapısı ve ahlakını RTÜK kurtardı" dedi.

Farah Zeynep Abdullah, Twitter'da RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in "Türk aile yapısına ve ahlâkına uygun olmayan diyalogların geçtiği 'Konuşanlar' isimli program için platformu defalarca uyarmamıza rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Üst Kurul toplantısında karara bağlanmak üzere söz konusu programa ilişkin inceleme başlatılmıştır" açıklamasını alıntılayarak, "Oh be yine ‘Türk’ aile yapısı ve ahlakını RTÜK kurtardı, bundan sonra aile içi şiddete, tecavüzlere, tacizlere, çocuk gelinlere son. Teşekkürler RTÜK" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Dijital yayın platformu Exxen'de yayınlanan, Hasan Can Kaya'nın programı “Konuşanlar” hakkında inceleme başlattı.

Twitter hesabından açıklama yapan RTÜK Başkan Ebubekir Şahin, “Türk aile yapısına ve ahlâkına uygun olmayan diyalogların geçtiği 'Konuşanlar' isimli program için platformu defalarca uyarmamıza rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Üst Kurul toplantısında karara bağlanmak üzere söz konusu programa ilişkin inceleme başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

'Konuşanlar' programına yönelik tartışmalar, sosyal medyanın ardından Meclis'e taşındı. TBMM Genel Kurulu'nda konuşan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, "son zamanlarda Türk gençliğine zehir saçan bazı programların göze çarptığını" belirterek, “Bu programlardan biri de 'Konuşanlar' ismiyle yayınlanmaktadır. 'Konuşanlar' adlı program çukurdur, vasattır. Sunucusu Hasan Can Kaya seviyesizdir ve Türk toplumunun değerlerinin altına dinamit koyup patlatmaya çalışan anlayışın ekranlara tezahürüdür” dedi.

Programın yayınlandığı dijital yayın platformu Exxen'in sahibi olan Acun Ilıcalı'nın “mercek altına alınmasını” da isteyen Lütfi Kaşıkçı, şunları söyledi:

“Yapılan iş 'İçerik üretmek, kara mizah ya da ofansif mizah' denilerek geçiştirilemez. Sahne ve seyirci ilişkisi bir saygı temeli üzerine kuruludur. Konuğun sunucuya, sunucunun konuğa küfretmesiyle gelinen seviyeyi ve bu durumun ifade özgürlüğüyle savunulmasını Ülkü Ocakları'ndan yetişen bir birey olarak anlamak mümkün değildir. Ayrıca, reyting uğruna değerlerimizi aşağılayan programlara kendi mecrasında izin ve yayın hakkı tanıyan Acun Ilıcalı ismi acil mercek altına alınmalı, her şeyin daha fazla abonelik ve daha fazla reyting olmadığı ve milletimizin korunması gereken manevi değerlere sahip olduğu kendisine hatırlatılmalıdır.” (HABER MERKEZİ)