Fahrettin Koca'dan Uzaktan Sağlık Hizmeti açıklaması

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Uzaktan Sağlık Hizmeti'nin detaylarını paylaştı. Buna göre, teşhis edilmiş hastalıklar kontrol edilebilecek, tıbbi danışmanlık verilebilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yeni hayata geçirilen Uzaktan Sağlık Hizmeti ile ilgili bilgiler paylaştı. Koca, kişinin tıbbi gözlem, izlem ve takibi ile değerlendirmesi yapılabileceğini, teşhis edilmiş hastalıkların kontrol edilebileceğini, tıbbi danışmanlık verilebileceğini söyledi.

'TIBBİ DANIŞMANLIK VERİLEBİLECEK'

Hizmetlerin sunumunda, Sağlık Bakanlığınca üretilen veya tescil edilerek kullanılması onaylanan yazılı, sesli veya görüntülü iletişime imkân sağlayan Uzaktan Sağlık Bilgi Sistemi yazılımı kullanılacak. Tüm standartlar Bakanlıkça belirlenecek. Sistemde kişinin tıbbi gözlem, izlem ve takibi ile değerlendirmesi yapılabilecek, teşhis edilmiş hastalıkları kontrol edilebilecek, tıbbi danışmanlık verilebilecek. Gerekli durumlarda, kişiye bir sağlık kuruluşuna bizzat müracaat etmesi önerilecek. Takip için bazı klinik parametreler değerlendirilebilecek, tedavi ve ilaç yönetimi sağlanabilecek. Sağlıklı yaşamın desteklenmesine, psikososyal destek hizmetlerinin sağlanmasına yönelik hizmet verilebilecek. Riski olan veya ileri yaştaki kişilerin çok yönlü takibi yapılabilecek. (HABER MERKEZİ)