Fahrettin Altun'un videosuna destek veren hesaplar sahte iddiası

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerle ilgili videosuna destek veren hesaplar sahte olduğu iddia edildi. Bir Twitter kullanıcısı, hesapların profil fotoğraflarının başka bir siteden alındığına dair ekran görüntülerini paylaştı. Sahte hesaplara gönderme yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun, "Bizle ilişkilendirilen sahte hesaplarla hiçbir ilgimiz mevcut değil. Birisi kabahatini örtmek için yine içinde zeka numunesi barındırmayan bir metot seçmiş" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atanmasıyla ilgili protestolar hakkında dün bir video paylaştı. 

Twitter'da “@farkob” isimli bir kullanıcı, Altun'un videosuna destek veren profillerin sahte olduğunu iddia etti.

Profillerdeki fotoğrafların “Buyer Network” isimli bir isteden alındığını belirten “@farkob”, “Sahte hesaplardan yapılan bu astroturfing çalışması da video gibi gülünç. Bazı hesaplarda maaşlı troller fazla özensiz davranmış. Genelde buyernetwork sitesindeki profil resimlerinden alınmış benim bulduğum hesaplar, reverse image searchte çıkıyor mu diye kontrol bile etmemişler.”

'BİRİSİ KABAHATİNİ ÖRTMEK İÇİN ZEKA BARINDIRMAYAN METOT SEÇMİŞ'

Twitter hesabından açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun da sahte hesaplara gönderme yaptı.

Sahte hesaplarla ilgileri olmadığı belirten Ongun, “Trol ordumuz olmadığı gibi, bugün açılan ve bizle ilişkilendirilen sahte hesaplarla hiçbir ilgimiz mevcut değildir. Birisi kabahatini örtmek için yine içinde zeka numunesi barındırmayan bir metot seçmiş. Vasatlığın resmini çizeni gülerek izliyoruz” dedi.

“@farkob” isimli kullanıcının paylaştığı fotoğraflar şöyle: