Fahrettin Altun'dan İsveç Dışişleri Bakanı'na 'Yalan söylüyorsun' tepkisi

İsveç Dışişleri Bakanı'nın PKK'ye destek ile ilgili "dezenformasyon" açıklamasına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan yanıt geldi. Altun, "Gözümüzün içine bakarak yalan söylüyorsun" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'nin "PKK" ile ilgili tepkilere karşılık "dezenformasyon" açıklamasına Twitter hesabından yanıt verdi.

Altun, İsveç Dışişleri Bakanı'na verdiği İngilizce yanıtta "Bu, dezenformasyonla mücadele adına yapılan dezenformasyondur" dedi. 

Linde'ye "Dürüstlük en iyi politikadır" diyen Altun, İsveç'i Suriye'de YPG'yi desteklemekle de suçladı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, şunları şöyledi:

"Gözümüzün içine bakarak yalan söylemeye devam ediyorsun. Terör örgütü PKK'yı desteklemeye devam ediyorsun. İsveç, PKK'yı gerçekten terörist bir oluşum olarak görüyorsa, gereğini yapmalıdır. İsveç, PKK'nın propagandalarını, kaynak yaratma ve asker toplama çabalarını durdurmak için hiçbir çaba göstermiyor. İsveç, Türkiye'de intihar saldırıları dahil saldırı düzenleyen teröristleri silahlandırıyor."

İsveç Dışişleri Bakanı Linde bugün yaptığı açıklamada  İsveç'in PKK'yi 1984'te "terör örgütü" listesine aldığını hatırlatarak "Bu pozisyon değişmeden kalır" demişti. (DIŞ HABERLER)