Fahrettin Altun ile ilgili yorum yapan kadına 'hakaret' davası açıldı

Aydın’da yaşayan Hediye Karakaş hakkında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’la ilgili bir sosyal medya paylaşımına yorum yaptığı 'hakaret’ suçundan dava açıldı.

CHP'li Hüseyin Yıldız, Hediye Karakas’ı ziyaret etmişti. (Fotoğraf: ANKA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un şikayeti üzerine açılan “hakaret” davasına ilişkin Aydınlı 70 yaşındaki Hediye Karakaş’ın iddianamesi ortaya çıktı. Karakaş, davayla ilgili, “Başka birisi yorum yapıyor, ben de o yoruma beğenmemi yapıyorum” diye konuşmuştu. Ancak iddianamede Karakaş’ın paylaşıma yorum yaptığı da öğrenildi. Karakaş’ın 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

ANKA'nın haberine göre, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un “hakaret” davası açtığı Aydınlı Hediye Karakaş’ı ziyaret etmişti. Yıldız, Karakaş hakkında hazırlanan iddianameyi gösterdikten sonra onu dinlemişti. Karakaş, Altun’a hakaret etmediğin ileri sürerek, “Başka birisi yorum yapıyor, ben de o yoruma beğenmemi yapıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Altun’un avukatı Sezgin Tunç ise söz konusu habere sosyal medya paylaşımında tepki gösterdi ve Karakaş’ın iddiasını yalanladı. Tunç, “Açıkça sövmüş, hakaret etmiş, ifadenin görselini paylaşıyorum” açıklamasını yaptı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı 29.3.2022 tarihli iddianamede 'suç tarihi' olarak 31 Ağustos 2020 tarihi yer aldı. İddianamede, 70 yaşındaki Hediye Karakaş’ın “sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçlamasıyla 14 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması ve kamu haklarının yasaklanması talep edildi.(HABER MERKEZİ)