Fahrettin Altun: Finlandiya'nın Türkiye'yi anlamaması değil, ciddiye almaması sorun

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Finlandiya basınına NATO kriziyle ilgili "Sorun Finlandiya'nın Türkiye'yi anlamaması değil güvenlik endişelerini ciddiye almaması" yorumu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İletişim Başkanlığı sözcüsü Fahrettin Altun, Finlandiya gazetesine yaptığı açıklamada "İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya kabul edilmesi için Türkiye'nin güvenlik endişelerinin ciddiye alınması gerektiği" mesajı verdi.

Reuters'in haberine göre, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Finlandiya'nın en büyük günlük gazetesi Helsingin Sanomat'a e-posta ile verdiği demeçte, Türkiye'nin, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmasına karşı çıkma gerekçelerini açıkladı.

'GÜVENLİK ENDİŞELERİNİ CİDDİYE ALMAYI REDDEDİYOR'

Buna göre, Altun "İsveç'in 2019'da Türkiye'ye silah ihracatını durdurması", "PKK ve terörist olarak kabul edilen kişilerin ülkede bulunması" gibi nedenlerle Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkarken "Sorun Finlandiya'nın Türkiye'yi anlamaması değil. Türkiye'nin güvenlik endişelerini ciddiye almayı reddediyor" ifadelerini kullandı.

Altun, "Nihayetinde Finlandiya hükümeti; NATO'ya katılmak mı yoksa bu tür örgütleri korumak mı, hangisinin daha önemli olduğuna karar vermeli" diye konuştu.

KALIN DA ÇAĞRI YAPMIŞTI

Erdoğan'ın dış politika baş danışmanı İbrahim Kalın da dün ABD'li mevkidaşı Jack Sullivan'la yaptığı görüşmede "Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine karşı somut adımlar atılması" çağrısında bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)