Fahrettin Altun CHP haberinin kısa verilmesini istedi iddiası

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, grup toplantısı haberiyle ilgili televizyonlara telefon edildiğini öne sürdü: "İletişim Başkanlığı’ndan bir başkan yardımcısı, ‘CHP’nin grup toplantısından 10 15 dakika içinde çıkın...’ Bu telefondan haberdarız, Fahrettin Bey. ‘Bizzat başkanımızın ricasıdır’ diyorlar."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan bir başkan yardımcısının televizyonları arayarak, CHP'nin Meclis grubu toplantısına ilişkin haberin 10-15 dakika içerisinde sonlandırılmasının istendiğini iddia eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İletişim Başkanı Fahrettin Altun için "Erdoğan'ın başındaki en büyük derttir" dedi.

'ERDOĞAN'IN NASIL GİDECEĞİNİ HIZLANDIRAN ALTUN'

CHP'li Özel düzenlediği basın toplantısında, iddiayı şöyle aktardı:  “Televizyonlara telefon. İletişim Başkanlığı’ndan bir başkan yardımcısı, ‘CHP’nin grup toplantısından 10 15 dakika içinde çıkın.’ Bu telefondan haberdarız, Fahrettin Bey. ‘Bizzat başkanımızın ricasıdır’ diyorlar, adınızı kullanıyorlar. Biz bunun takipçisiyiz. Çıkanı da çıkartanı da takip ederiz. Recep Tayyip Erdoğan, buralara nasıl geldi ayrı bir şey ama buradan nasıl gideceğini en çok hızlandıran İletişim Başkanı’dır. Recep Tayyip Erdoğan’ın başındaki en büyük derttir."

'SORUN TEK ADAMIN PARTİLİ REKTÖR ATAMASI'

Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun atanmasıyla ilgili de konuşan Özel, şunları söyledi:

"Sorun rektörün şahsından kaynaklanmıyor. Esas mesele şu: Seçim yöntemi bir tek adamının partili rektör atadı. İntihalle tartışılıyor, kelepçelerin doğru olduğunu söylüyor, üniversite kapısını dünyaya kapatıyor… Sorun tek adamın ataması. Boğaziçi, akademiye böyle bir bakışı olan birisini seçer miydi? Bir milli eğitim reformuna, YÖK reformuna ihtiyaç var. Bunu yaparlarsa AK Parti iktidarına yarar. Çünkü milletin sıtkı sıyrıldı."

'KELEPÇENİN GERÇEK SAHİBİ ERDOĞAN'

"İstanbul. İstanbul’un en eski üniversitesine kelepçe taktılar. Biz utandık. Biz bu kelepçe üzerine ‘böyle görüntüler vermeyin’ dedik. Bu kelepçe, bir süre sahipsiz kaldı. DHA dedi ki, ‘soruşturma başlatıldı.’ Hürriyet’ten okudum ki polis şefleri de rahatsız. ‘Aman hiç olmazsa sahipsin kaldı’ dedim. Bu kelepçenin sahibi ortaya çıktı. Süleyman Soylu, ‘polisimiz doğru yapmıştır’ dedi. Bu kelepçenin gerçek sahibi, Recep Tayyip Erdoğan. Bu kelepçeyi üniversitelilere, onların zihnine, kendi beyninde takan Recep Tayyip Erdoğan’dır, buraya geçiren el Süleyman Soylu’dur.

'TANK MI ÇIKARACAKSINIZ ÇOCUKLARIN KARŞISINA?'

"Dün Resmi Gazete pek şenlikliydi. Bir tanesi şu, Sayın Cumhurbaşkanı yönetmelik değiştirmiş. Terör ve toplumsal olaylara müdahale kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne e ait silah ve taşıtların bakan onayıyla emniyet ve MİT’e devredileceğini söylüyor. Bu neyin korkusudur? Çıkıp birinin açıklaması yazım. Süleyman Soylu’nun Boğaziçi’ne tank götürme izni mi? Tank mı çıkaracaksınız çocukların karşısına? Emniyetin elindeki imkanlar ağır gelmiş, askerin elindeki tanklar toplar verilecek. Akıl alır gibi değil. Makul açıklama getirilmesi, vatandaşın gözünün içine baka baka anlatılması lazım. Bu hangi korkudan, buna niye ihtiyaç duyuluyor?"

'TARİH İLKER BAŞBUĞ'U HAKLI, SİZİ HAKSIZ ÇIKARMIŞ'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamalarını iktidarın 'darbe' iması olarak sayarak tepki göstermesine de değindi: "Kim gündemde bir şey yokken darbe çıkarıyorsa, gözden kaçırmak istediği bir şey vardır. Önceki Genelkurmay Başkanlarından İlker Başbuğ, bir söylemde bulundu, ‘darbedir de darbedir.’ Genelkurmay Başkanı iken yapmamış, demokrasiden taviz vermemiş, tarih onu haklı sizin etle tırnak gibi olduğunuz FETÖ’cüleri haksız çıkarmış. İlker Başbuğ çıktı açıklama yaptı, ‘böyle bir kastım yoktu’ diyor ama bu ülke şöyle bir ülke oldu: Sizin fikriniz ağzınızdan çıkan değildir, Tayyip Erdoğan’ın duymak istediğidir."

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: İDDİALAR YALAN VE HAYAL ÜRÜNÜ

Özgür Özel'in kamuoyuna duyurduğu iddiaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada iddialar "yalan ve hayal ürünü" olarak nitelendirilerek şunlar kaydedildi:    

"CHP’nin bir grup başkanvekilinin “CHP grup toplantılarının televizyonlarda yayınlanmaması için kanalların Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca arandığı” şeklindeki iddiası, tamamen yalan ve hayal ürünüdür.

Bu, söz konusu şahsın kurumumuza ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a yönelik ilk iftirası değildir.

Siyaset üretmeyenler bir kez daha iftira silahına sarılmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak bu tezvirata karşı bir açıklama yapmayı zul addetmekle birlikte, hakikat adına kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini bir zaruret olarak görüyor ve bu açıklamayı yapıyoruz." (HABER MERKEZİ)