Facebook'tan Myanmar ordusuna kısıtlama

Facebook, darbe karşıtı protestoların sürdüğü Myanmar'da orduya bağlı hesaplara kısıtlama getirdi. Şirketin açıklamasında, ordunun 'yanlış bilgileri yaydığı' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Myanmar'da yönetime el koyan orduya karşı başlatılan protestolar devam ederken Facebook, ordu yetkilileri ve askeri yöneticilerin hesaplarına kısıtlama getirdi. Ordunun 'yanlış bilgileri yaymaya devam ettiği' belirtilen açıklamada, Myanmar ordusu tarafından yönetilen hesaplara ve içeriklere sınırlama getirileceği aktarıldı.

Facebook'un açıklamasında, 'içerikleri gören kişilerin sayısını azaltmayı hedefledikleri' ve bu kapsamda ordu tarafından yönetilen bir hesap ile bir askeri sözcünün hesabına erişim kısıtlaması getirildiği açıklandı. Şirket aynı zamanda, devlet kurumlarının Facebook'a 'içerik kaldırma talebi iletme yetkisinin' de askıya alındığını duyurdu.

'ORDU KIŞLAYA GERİ DÖNMELİ'

Ordunun 1 Şubat'ta 'seçimlerinde hile yapıldığı' iddiası üzerine yönetime el koyduğu Myanmar'da, cunta hükümetinin lideri Genelkurmay Başkanı General Min Aung Hlaing, Birlik Günü dolayısıyla bugünden itibaren ülkede tutuklu bulunan toplam 23 bin 314 kişinin kademeli olarak serbest bırakılacağını açıkladı.

Ordunun bu kararının 'ardındaki niyetten dolayı endişe duyduğunu' söyleyen insan hakları örgütü Athan'ın kurucu ortağı Ye Wai Phyo Aung, "Ordu gerçekten insanları memnun etmek istiyorsa, tek yol tüm siyasi gücü bırakıp kışlaya geri dönmektir" dedi. (DIŞ HABERLER)