Facebook Türkiye’deki zanaatkârlara eğitim verecek

Facebook, Türkiye’de 50 ustaya ve sanatçıya dijital eğitimler verecek. Ustaların Facebook platformları üzerinden sosyal medya varlıklarını oluşturmaları, işletmelerini büyütmeleri ve uluslararası pazarlara ulaşabilmeleri amaçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gizlilik politikalarıyla gündemde olan sosyal medya holdingi Facebook, Türkiye’deki zanaatkârlar ve geleneksel sanatçılar için yeni bir program açıkladı. “Zor Zanaat” sloganıyla hayata geçirilen program kapsamında, Türkiye’den 50 ustaya ve sanatçıya dijital eğitim verilecek.

Dijital eğitimlerde ustalara, Facebook platformları üzerinden sosyal medya varlıklarını oluşturmaları, işletmelerini büyütmeleri ve uluslararası pazarlara ulaşabilmeleri için destek sunulacak. Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş, “Facebook olarak hak ettiği değeri görmeyi bekleyen geleneksel sanatlarımızı ve zanaatlarımızı üç milyardan fazla insandan oluşan topluluğumuzla buluşturmayı en önemli misyonlarımızdan biri haline getirdik. Bugün hayata geçirdiğimiz Zor Zanaat programımızla değerli ustalarımıza ve sanatçılarımıza işletmelerini büyütmeleri ve uluslararası pazarlara ulaşabilmeleri için platformlarımızdan nasıl yararlanabileceklerini anlatacak, sosyal medya varlıklarını oluşturmalarına yardım edecek ve kampanya desteği sunacağız. Önümüzdeki dönemde benzer projelerle ülkemizdeki insanların, toplulukların ve işletmelerin teknolojiyi ve platformlarımızı kullanarak başarılı olmaları için yatırımlarımıza devam edeceğiz" diyerek programı açıkladı.

Facebook’un başlattığı programa katılım ilk aşamada 50 usta ile sınırlı olacak. Şirket ilerleyen dönemde eğitimlerden yararlanmak isteyen tüm zanaatkarlara ve geleneksel sanatçılara başvuru fırsatı sunmayı planlıyor. (HABER MERKEZİ)