Ezgi Alya Yiğit soruşturmasında ehliyetsiz sürücü serbest bırakıldı

Antep’te, 17 yaşındaki Ezgi Alya Yiğit'e çarparak ölümüne sebep olan ehliyetsiz sürücü Osman Sarı, bir aylık tutukluluğun ardından serbest bırakıldı.

Kaza, şehrin en işlek caddelerinden birinde gerçekleşti, ailenin avukatı buna rağmen kamera kaydının bulunamamasını eleştirdi.
Google Haberlere Abone ol

Cengiz Anıl Bölükbaş

ANTEP - Scooter ile yolun karşısına geçmeye çalışan 17 yaşındaki Ezgi Alya Yiğit’e çarparak ölümüne, arkadaşı aynı yaştaki Şimal Toprak’ın da yaralanmasına neden olan ehliyetsiz sürücü Osman Sarı, bir ay tutukluk kaldıktan sonra 13 Mayıs’ta serbest bırakıldı. 

Yiğit ailesinin avukatı Ergin Sözen eksik bilirkişi raporuna dayanarak, AK Parti eski milletvekili ve şimdiki Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın ise yeğeni olan sanık Osman Sarı'nın serbest bırakılmasının hukuka aykırı olduğunu söyledi.

'EN AZ 30 KİŞİ TANIK OLARAK DİNLENEBİLİRDİ'

Ergin Sözen, bilirkişi raporunun eksik hazırlandığını belirtti. Gereği gibi bir araştırma yapılmadığı için ilgili kurumlara taleplerini ilettiklerini söyleyen Sözen, "Kamera kayıtları bulunamamıştı. Hard disklerin incelenmesi istedik ama henüz savcılık tarafından bu taleplerimiz yerine getirilmemişti. Tek bir tanık beyanıyla hazırlanan raporda, Ezgi Alya Yiğit ve Şimal Toprak asli kusurlu sayılmıştı. Osman Sarı için de tali kusurlu denilmişti. Tam da bu rapora dayanarak Asliye Ceza Mahkemesi tahliye kararı vermiş" dedi.

Sulh Ceza Hakimliği'nin, sanığın serbest bırakılması yönündeki talebe karşılık tutuklu kalmasına karar verdiğini vurgulayan Sözen, "Ancak sanık avukatlarının başvurusu üzerine Asliye Ceza Mahkemesi de rapora dayanarak tahliye kararı vermiş. Dosyada en az 30 kişi tanık olarak dinlenebilirdi. Kazanın olduğu yer yoğun şekilde insanların olduğu bir bölge. Bu rapora dayanarak verilen karar hukuka aykırı bir karardır" diye konuştu.