Ezgi Alya Yiğit soruşturması: Caddede kamera kayıtları bulunamadı

Ezgi Alya Yiğit’in öldüğü kazayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, kazanın meydana geldiği caddede kamera kaydı bulunamadığı belirtildi. Ailenin avukatı, raporun eksik hazırlandığını söyledi.

Ezgi Alya Yiğit'in hayatını kaybettiği kaza anına ilişkin kamera kaydı bulunamadı.
Google Haberlere Abone ol

Cengiz Anıl Bölükbaş

ANTEP - Ehliyetsiz sürücü Osman Sarı, scooter'la yolun karşısına geçmek isteyen Ezgi Alya Yiğit ve Şimal Toprak'a çarptı. 12 Nisan’da meydana gelen kazada Ezgi Alya Yiğit hayatını kaybetti.

Kazayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri, Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı'nın oğlu, 17 yaşındaki Osman Sarı gözaltına aldı. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen Osman Sarı, emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce “taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili 29 Nisan tarihinde bilirkişi raporu hazırlandı. Bilirkişi raporunda onlarca tanık varken yalnızca iki kişinin beyanına göre olay yeri belirlemesi yapıldı. Ayrıca savcılık, kazanın meydana geldiği şehrin en işlek caddelerinden biri olan bölgede kamera görüntüsü bulamadıklarını belirtti. Osman Sarı ile ilgili tutukluluk gözden geçirme sürecine girildi. Yiğit ailesi ve avukatları, raporun teknik eksiklikler giderilmeden hazırlandığını belirterek sanığın serbest bırakılmasının daha büyük mağduriyetlere sebep olacağını söyledi. 

‘ONLARCA KİŞİ VARKEN İKİ KİŞİ DİNLENMİŞ’

Bir aylık sürecin tamamlandığını ve tutukluluk gözden geçirme sürecine girildiğini ifade eden Yiğit ailesinin avukatı Ergin Sözen, dosyaya 29 Nisan tarihinde bir bilirkişi raporu hazırlandığını belirtti. Raporun teknik eksikliklerin giderilmeden hazırlandığını vurgulayan Sözen, “Sadece kayıtlara geçen iki görgü tanığının ifadeleri tutanaklara geçmiş ve olay yeri belirlemesi yapılmış. Oysaki olayı gören onlarca kişi var. Biz bir kişiyi daha dinletmiştik. O kişinin beyanları bilirkişi raporuna geçmemiş. Çünkü o kişinin beyanları ile bilirkişi raporundaki beyanlar arasında kimi çelişkiler var. Bununla birlikte, olay Gaziantep’in en işlek caddelerinin birinde geçiyor. En az 20 civarı dükkan var. Her ne hikmetse kazayı gösteren bir tek kamera bulunamıyor. Ayrıca bir iç sokakta İbrahimli Polis Karakolu var. Buna yönelik geçtiğimiz cuma günü bir talepte bulunduk. Bu görüntülerin bulunamaması hayatın olağan akışına aykırı. Gerekirse gerekli yardımlar alınarak bu görüntüler bulunmalı” dedi.

‘SANIĞIN AİLESİNİN DE İHMALİ VAR’

Ayrıca tüm tanıkların dinlenmesi gerektiğini dile getiren Sözen, “Olay, etraflıca araştırılarak rapor hazırlanmalı” diye konuştu. Raporun alelacele hazırlandığını vurgulayan Sözen, şöyle devam etti: “Sanığın serbest bırakılması halinde ailenin mağduriyeti daha da katlanacak. Hukuki olarak taleplerimizi savcılığa ilettik. Sanığın tutuklu yargılanmasına devam edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca sanığın ailesinin de ihmali var. Ailenin denetim ve velayet yükümlülüğünü yerine getirmeyerek ehliyetsiz çocuklarına araba vererek TCK 233 kapsamında suçları olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda soruşturmanın genişletilmesi ve aileye de soruşturma açılması taleplerimizi ilettik. Hepimizin en önemli talebi, sürecin hukuk çerçevesinde değerlendirilip adaletin yerini bulması.”

Ezgi Alya Yiğit'in ailesi, adalet bekliyor.

‘CİĞERİMİZ YANIYOR BİZİM’

Ezgi Alya Yiğit’in babası Mehmet Şahin Yiğit ise büyük bir travma yaşadıklarını söyleyerek “Bizim için büyük bir yıkım oldu. Kızımızın planları, hayalleri amaçları vardı. Biz aile birliğimizi, umudumuzu, sevincimizi, ciğerimizi kaybettik. Ciğerimiz yanıyor bizim. Bizim tek talebimiz, adalet uygulayıcılarının empati yaparak karar vermeleri” diye konuştu.