Ezgi Aktan'dan yeni EP: 'Denize Çıkan'

Şarkıcı ve şarkı yazarı Ezgi Aktan'ın dört şarkıdan oluşan yeni EP albümü yayınlandı. Aktan albümde pop müzik klasiği 'İyi Düşün Taşın'ı da yorumluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazdığı şarkılar ve şarkı söyleme tarzıyla müzik dünyasında dikkat çeken Ezgi Aktan, ‘Denize Çıkan’ adlı EP albümünü yayınladı. Dört şarkıdan oluşan albümde üç şarkının söz ve müziklerinde sanatçının imzası var.

Aktan albümde ayrıca Mavi Işıklar’ın 1968’de çıkardığı ‘İyi Düşün Taşın’ı farklı bir düzenlemeyle yorumluyor. 9-8 ritminde düzenlenen şarkıyı yorumlamayı neden tercih ettiğini Aktan şöyle anlatıyor: “Neşe ile hüzün kardeş; ama ben bu dönemde neşeyi diğer kardeşinden birazcık kayırmak istiyorum; çünkü ona çok ihtiyacımız var.”

Ada Müzik etiketiyle yayınlanan ‘Denize Çıkan’da Aktan’a uzun zamandır birlikte çalıştığı grup arkadaşları eşlik etti. ‘Denize Çıkan’ isimli şarkının düzenlemesi, Ezginin Günlüğü ve Daniska gruplarından tanıdığımız Deniz Bayrak’a, ‘İyi Düşün Taşın’ın düzenlemesi Efe Demiryoğuran’a ait. ‘Hayal Değil’ ve ‘Uyma Onlara’nın düzenlemelerini ise Miraç Yavuz yaptı. Sanatçının “müzikal anlamda güvenli sığınağım” diye tanımladığı Gökhan Tümkaya’nın süpervizörlüğünde hazırlanan albümün miks ve masteringleri Evren Arkman tarafından yapıldı.

Albüme adını veren şarkıda geçen “Evin olurum” sözünden hareketle seçilen albüm kapağının tasarımı Yunus Dalkılıç imzası taşıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)