EYT'liler 'seçim manifestosu' açıkladı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak seçim döneminde verilen sözlerin tutulmamasından dolayı siyasi partilerden noter tasdikli taahhüt alacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emekli olmak için kanunen gereken prim sayısını doldurmalarına karşın yaşları gelmediği içi emekli olamayan "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" seçimde partilerden taahhüt isteyecek.

Her seçim döneminde verilen sözlerin tutulmasından dolayı siyasi partilerden söz değil güvence istediklerini dile getiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, iktidara talip olan muhalefet partilerinden noter tasdikli taahhüt isteyeceklerini söyledi.

'TASTİĞİ GÖRELİM OY VERELİM'

RS FM’de "Ali Çağatay’la Seyir Hali" programında açıklamalar yapan Özüpak, "Biz diyoruz ki, seçim beyannamelerinin içerisinde yer alıyoruz. Güvence istiyoruz. Bize ‘noter tasdikli taahhüdünüzü vereceksiniz, iktidara talipseniz, güvencesini yazılı istiyoruz’ dedik. Kendileri de ‘evet’ dediler. Yakın zamanda noter taahhüdünü kendilerinden teslim alacağız."

Seçimleri sabırsızlıkla beklediklerini dile getiren Özüpak, "O Meclis’i vatandaşlık görevimiz olan oy hakkımızla biz seçiyoruz. Seçimleri sabırsızlıkla da bekliyoruz. İstiyoruz ki bunu bu hale getirmesinler ve hükümetimiz de masaya otursun" şeklinde konuştu.