Evrensel'in BİK’e açtığa dava: Karar ileri bir tarihte açıklanacak

Evrensel gazetesinin BİK'in resmi ilan ve reklam yayınlama hakkını iptal etmesine dair açtığı davanın duruşması görüldü. Mahkeme, kararın ileri bir tarihte açıklanacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evrensel gazetesinin Basın İlan Kurumu’nun (BİK) resmi ilan ve reklam yayınlama hakkını iptal etmesine dair açtığı davanın ilk duruşması Bağcılar’da bulunan İstanbul 2'nci İdare Mahkemesi'nde görüldü. Gazete çalışanları ve okurları, duruşma öncesi açıklama yaptı. "Evrensel susmaz" pankartının taşındığı açıklamada, “Gerçeğin sesini sansürle boğamazsınız”, “Basın özgürlüğünü savunuyoruz” ve “Emek evrenseldir” dövizleri taşındı.

'EVRENSEL'İ SUSTURAMAZSINIZ'

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, BİK’in kararının hukuksuz olduğuna işaret ederek, "Basın İlan Kurumu'nun okurlarımızın çeşitli bayilerden birden fazla gazete almasını ilan hakkımızın iptaline gerekçe yapması tamamen hukuksuzdur" dedi. Polat, mahkemeden hukuksuzluğa "dur" demesini istedi. Polat, "Evrensel’i baskılarla, mali kuşatmalarla susturamazsınız” vurgusu yaptı. 

Duruşmada söz alan Evrensel gazetesi avukatı Devrim Avcı, gazetenin merkezinin İstanbul’da olduğuna işaret ederek, "Çalışanlarının Türkiye'nin her yerinde gazete alıp ve dağıtması hayatın olağan akışına aykırıdır. BİK bu şartı başka gazetelerden beklemiyor. BİK, kanun önünde eşitlik ilkesine aykırı davranarak gazetenin basın ve ifade özgürlüğü hakkını ihlal ediyor" diye belirtti.  
 
Talepleri ve savunmaları alan mahkeme, duruşmayı sona erdirdi. Mahkeme, kararı ileri bir tarihte açıklayacağını belirtti. (HABER MERKEZİ)
 

Etiketler Evrensel BİK duruşma