Evrensel Gazetesi yazarı Ayşen Şahin serbest bırakıldı

Evrensel Gazetesi yazarı Ayşen Şahin gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şahin gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu. 8 Mart Kadın Platformu, Ayşen Şahin’in platformun toplantısı sırasında gözaltına alındığını açıklayıp o anları gösteren bir video paylaştı. Avukat Tuba Torun Şahin'e yöneltilen suçlamanın "Halkı kin ve nefrete tahrik" olduğunu belirtip "Katiyen suç unsuru taşımayan twitler" dedi. Ayşen Şahin ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Milletvekili Ahmet Şık fotoğrafı "Gözaltı hatırası" notuyla paylaştı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Evrensel Gazetesi yazarı Ayşen Şahin gözaltına alındı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Şahin, “Arkadaşlar polis kapıda, Vatan Emniyete götürülüyorum. Üstümü değiştirip çıkıyorum. Herkese tek tek haber veremedim” dedi.

8 Mart Kadın Platformu, Ayşen Şahin’in platformun toplantısı sırasında gözaltına alındığını açıkladı. Platformun sosyal medya hesabından yayınlanan videoda, Ayşen Şahin'in toplantı sırasında kısa bir süre gözden kaybolduğu ve geri döndüğünde diğer katılımcılara "Arkadaşlar ben savcıya ifade vermeye gidiyorum, şu anda çocuklar evde" dediği görülüyor. Şahin, kapısına gelen polislere nereye götürüleceğini soruyor ve toplantıya katılanlara 'Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü' söylüyor.     


FATİH POLAT: ASLA YALNIZ DEĞİL

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Ayşen Şahin'e destek paylaşımında bulundu. Polat, "Yazarımız, arkadaşımız Ayşen Şahin için avukatlarımız Vatan Emniyet'e geçiyor. Takip ediyoruz. Asla yalnız değil. Daima yanındayız" ifadelerini kullandı.

AVUKAT TUBA TORUN: KATİYEN SUÇ UUNSURU TAŞIMAYAN TWEETLER

Avukat Tuba Torun da Şahin'e yöneltilen suçlamanın TCK'nın 216. maddesinde düzenlenen  "Halkı Kin ve Nefrete Tahrik" olduğunu belirtti. Torun Twitter'dan şu mesajı verdi: "İfadeye giriyoruz. Suçlama TCK m.216 Halkı Kin ve Nefrete Tahrik. Katiyen suç unsuru taşımayan twitler. Bu gece bekletecekler gibi duruyor. Ayşen iyi merak etmeyin. Herkese selamı var. #AyşenŞahiniSerbestBırakın"

Gecenin ilerleyen saatlerinde Avukat Tuba Torun, Twitter hesabından Ayşen Şahin'in ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını duyurdu. (HABER MERKEZİ)