Evrensel Gazetesi Haber Müdürü Cem Şimşek'e 11 ay 20 gün hapis cezası

Evrensel'de yayınlanan bir karikatür haberi nedeniyle 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan yargılanan Evrensel Gazetesi Haber Müdürü Cem Şimşek'e 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Ceza ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evrensel Gazetesi Haber Müdürü Cem Şimşek, 2015 yılında Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptığı dönemde yayımlanan "Alman karikatüristler Erdoğan’ı fena çizdi" haberi nedeniyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan yargılandığı davada 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Şimşek'in cezası ertelendi.

'YARGITAY VE AİHM KARARLARI UYGULANMIYOR'

Evrensel'den Metin Taşkıran'ın haberine göre Şimşek'in avukatı Devrim Avcı, davanın 2015 yılında yayımlanmış bir haber nedeniyle açıldığını hatırlatarak 6 yıl sonra ceza verilmesini eleştirdi. Avcı, "Her ne kadar siyasilerin alkışlar kadar kendilerine yönelik sert eleştirileri de kabul etmesi gerektiğine dair var olan Yargıtay, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları varsa da hakimler bu kararları uygulamıyor. Verilen karara karşı tüm itiraz yollarına başvuracağız" dedi.

'GÖRÜNENİN ARDINDAKİ GERÇEKLERİ YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Duruşma sonrasında konuşan Cem Şimşek ise kararın düşünce ve ifade özgürlüğünü engellemeye dönük bir sansür kararı olduğunu söyledi ve "Bu hapis cezası kararı, son dönemlerde gazetemize uygulanan ilan ambargosundan, ambargo yokmuşçasına verilen ilan kesme cezalarından, hukuksuz tekzip ve erişim engeli kararlarından bağımsız değildir. Gerçekleri susturmayı amaçlayan bu baskılara karşı nasıl gazeteciliği sürdürdüysek yarın da görünenin ardındaki gerçekleri yazmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)