Evlenmek istemeyen gencin ağabeyi öldürüldü, cenazede kuzeni de öldü

Çorum'da okumak istediği için evlilik teklifini reddeden Şerife İçöz'ün ağabeyi öldürüldü. Cenaze sırasında kalp krizi geçiren kuzenleri Meryem Taylan da hayatını kaybetti.

Şerife İçöz (solda), Yosma İçöz, Bekir İçöz
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çorum'un Kavşut köyünde esnaflık yapan 25 yaşındaki Ahmet Özkarslı, 18 yaşındaki Şerife İçöz ile evlenmek istedi. Ancak İçöz, üniversiteye gitmek istediğini belirterek evlilik teklifini reddetti. Özkarslı ailesi ile İçöz ailesi arasında bu konudan kaynaklı husumet oluştu. Şerife İçöz'ün ağabeyi 21 yaşındaki Mustafa İçöz, Ahmet Özkarslı'nın babası ile tartıştı. Ahmet Özkarslı, Mustafa İçöz'ü ateşli silah ile vurarak öldürdü. Mustafa İçöz'ün cenazesi sırasında kuzenleri 26 yaşındaki Meryem Taylan, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Taylan'ın cenazesi de bir gün sonra toprağa verildi.

Sungurlu Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşturmanın ardından Ahmet Özkarslı hakkında 'kasten öldürme', Mehmet Özkarslı hakkında ise 'öldürmeye azmettirme' suçlarından müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

'EVLENMEK İSTEMİYORDUM, OKUMAK İSTİYORDUM'

DHA'daki habere göre,  açık lisede eğitimini sürdüren Şerife İçöz, üniversiteye gitmek istediği için evlenmek istemeyince oluşan husumet sonucu hem ağabeyini hem de kuzenini kaybettiğini söyledi. İçöz, "Beni istemeye geldiler. Evlenmek istemiyordum, okumak istiyordum. Bu yüzden aramıza küslük soktular. Olay günü de ağabeyim çalıştığı okula parasını almaya giderken, babasıyla karşılaşmış. Tartışmışlar. Oğlu da oradan çıkıp ağabeyime ateş etti. Kuzenim de bu acıya dayanamadı, kalp krizi geçirdi" dedi. Anne Yosma İçöz de "'Kızı vermediler' diye kin güttüler. Öldürmeleri için başka hiçbir neden yoktu" diye konuştu.

Mustafa İçöz’ün amcası, Meryem Taylan’ın da dayısı olan Mehmet İçöz, "Her iki yeğenimin de ölümüne neden olan Mehmet Özkarslı inşallah tutuklanacak. Bizim hepimizin içi yanıyor. Her ikisinin de cezasını çekmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)