Evinin bahçesinde 12 ceset bulunan şaman gözaltına alındı

Endonezya polisi, 'kasten öldürme' suçu yöneltilen şamanın 'sihirli bir şekilde paralarını katlamaya söz verdiği müşterilerinin verdikleri parayı geri istemesi üzerine onları zehirlediğini' söyledi.

Foto: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Endonezya polisi, evinin bahçesinde 12 kişinin cesedinin bulunması üzerine 'kasten öldürme' suçlamasıyla 45 yaşındaki şaman Slamet Tohari'yi gözaltına aldı. 

BBC'nin haberine göre, kendisine ait araziye cesetlerin gömüldüğünü polis sorgusunda kabul eden şaman, Java şehir merkezinde bulunan Banjarnegara'daki evine gelen müşterilerini öldürme suçundan hakim karşısına çıkacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Endonezya polisi, şamanın 'sihirli bir şekilde paralarına para katmaya söz verdiğini, müşterilerinin verdikleri parayı geri istemesi üzerine onları zehirlediğini' kaydetti. 

'2020 YILINDAN BU YANA CİNAYET İŞLEDİĞİ TAHMİN EDİLİYOR'

Şaman Tohari, hayatını kaybeden kişilerden birinin oğlunun polise giderek babasının gitti bilinen son yerin Tohari'nin evi olduğunu söylemesi üzerine gözaltına alındı.

Buna göre, Tohari'nin evine giden isimlerden olan Paryanto isimli kişi, konumunu oğluyla paylaşmış ve eğer 26 Mart'a kadar dönmezse polise gitmelerini söylemişti. Paryanto'dan 24 Mart'tan bu yana haber alınamıyordu. 

Oğlunun ihbarı üzerine şamanın Desa Balun köyündeki evine giden polis, eve yakın bir arazide pek çok mezar yeri buldu. Bazı mezarlarda iki veya üç ceset gömülmüştü. Her bir mezarda ise bir şişe soda bulundu. Endonezya polisi, hayatını kaybedenlerin yaşlarının 25 ila 50 arasında değiştiğini, bazılarının altı aydır gömülü olduğunu, cesetlerde herhangi bir darp izine rastlanmadığını açıkladı. Tohari ise cinayetleri inkar etmedi. 

Polisin açıklamasına göre, daha önce sahte para bağlantılı suçlardan tutuklanan ve kendisinin 70 milyon rupiyi 5 milyar rupiye çevirebilen bir şaman olarak tanıtan Tohari'nin 2020 yılından bu yana cinayet işlediği tahmin ediliyor. (DIŞ HABERLER)