Evine girdiği kuzeninin eşini öldüren Nihat Kara tutuklandı

Sivas'ta hırsızlık için kuzeninin evine giren Nihat Kara, Duriye Taşdelen'i katletti. Adliye önünde toplanan birçok kişi Kara'ya linç girişiminde bulundu. Kara, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde Duriye Taşdelen'i kesici aletle öldüren Nihat Kara adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi. İlçe sakinlerinin linç girişiminde bulunduğu fail için yoğun güvenlik önlemleri alındı.

2 çocuk annesi Duriye Taşdelen'i hırsızlık için girdiği evde katleden Kara'nın, kadının eşi Emrah Taşdelen’in kuzeni olduğu ortaya çıktı.

ZIRHLI ARAÇLA ÇIKARILDI

Adliyeye girerken kadının yakınları tarafından saldırıya uğrayan Nihat Kara savcılık ifadesinin arından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Birkaç saat içerisinde yüzlerce kişi adliye binasında toplanarak duruma tepki gösterdi ve Kara'nın kendilerine verilmesini istedi. Kalabalığın artması ve adliye binasının önünden ayrılmamaları üzerine jandarma ekipleri ile il merkezinden takviye çevik kuvvet ekipleri ilçeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay ile Şarkışla Belediye Başkanı Turgay Oğuz da adliye binası önüne geldi. Polis ekipleri biber gazı attı ve silahla havaya ateş açtı. Nihat Kara olaylar nedeniyle zırhlı araçla binadan çıkarıldı ve Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

VALİDEN AÇIKLAMA

Adliye önünde toplanan grup

Vali Salih Ayhan yaptığı açıklamada, "Çok vahşi bir cinayet işlendi maalesef. Çok acı bir olay, olayı anlatmak bile zor. Evladımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Şarkışla halkının başı sağ olsun. Böyle vahşice işlenmiş bir cinayetin ardından, bu şekilde toplumsal bir hassasiyet vuku buldu. İlçedeki idarecilerimiz metanetli ve sabırlı davranarak süreci yönettiler. Bu saat itibarıyla zanlı tutuklanarak cezaevine yönlendirildi. Şunu Şarkışlalı hemşehrilerimden rica ediyorum. Biz devletiz, dikkatli olmalıyız. Elbette yüreğimiz yanıyor, acı bir olay ama acıya yeni acılar katmamamız lazım. Hassasiyet göstermemiz lazım, metanetli olmamız lazım. Devletimiz gereğini yapıyor. Hukuk gereğini yapıyor. İl ve ilçe emniyet teşkilatımıza, burada olayı sabırla yürüten kaymakamımız ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Tekrar başımız sağ olsun diyorum. Milletimizi sağduyuya davet ediyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?

Dün, çalışmak için İzmir'de bulunan eşiyle telefonda görüştüğü sırada Duriye Taşdelen, iddiaya göre hırsızlık amacıyla eve gelen Nihat Kara tarafından bıçaklanmış, Taşdelen kaldırıldığı hastanede vefat etmişti.

Kadının kocasının kuzeni olan Kara, olay yerinin yakınında gözaltına alınmıştı. Birçok suçtan kaydı olduğu belirtilen Nihat Kara, emniyetteki ifadesinde hırsızlık amacıyla eve girdiğini, kadın çığlık atınca da saldırdığını itiraf etti.

Duriye Taşdelen'in cenazesi de otopsi işlemlerinin ardından Altınyayla ilçesinde defnedildi.(AA/DHA)