Evde bakım işçilerinden Tunç Soyer'e: Sözünüzü tutmanızı bekliyoruz

İZBB'de taşeron olarak çalışan ve işten çıkarılan evde bakım işçileri, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katılmak istedi ancak polis tarafından engellendi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İZBB'de taşeron olarak çalışan ve 31 Mayıs’ta işten çıkarılan evde bakım işçileri, işe geri alınacakları yönünde verilen sözlerin tutulmaması üzerine belediye önünde yeniden başlattıkları oturma eylemini sürdürüyor.

Seslerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e duyurmak isteyen işçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 88'inci yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katılmak istedi. Polis tarafından engellenen işçiler, Soyer'e yönelik slogan atarak kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istedi.

'HANİ KADIN HAKLARI NEREDE?'

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe, 'Taşeron zulmüne son, işimizi geri istiyoruz' ve 'Çürük elmalar haklarını istiyor' yazılı pankartlarla alana girmek isteyen işçiler, polis barikatı ile karşılaştı. Etkinliğe polis çemberinde dahil olan işçiler, yaşananlara tepki gösterdi. İşçiler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik 'Sözünü tutmanı bekliyoruz', 'Hak, hukuk, adalet' ve 'İşimizi geri istiyoruz' sloganları attı.

Polisle işçiler arasında kısa süreli tartışma yaşanırken, işçilerden biri mağdur olduklarını vurgulayarak, “Evde çocuklarımızın psikolojisi bozuldu. Yaptıkları adalet mi? Kızım okula gitmiyor şu an. Evde cam yok. Gelsinler bakalım o camsız evde oturabilecekler mi?” dedi. Gerekçesiz bir şekilde işten çıkarıldıklarını ve işe geri dönmek istediklerini vurgulayan bir kadın işçi ise “Biz bir yıldır, bu kadar insan işsiziz. Kadın haklarından bahsediliyor. Kadın işçiler de burada. Madem ki, kadın haklarından bahsediyorlar, işten çıkarılan kadın işçilerin sesini de duymak zorundalar. Hani kadın hakları nerede?” diyerek tepki gösterdi.