Evcil yılanını sörf yapmaya götüren kişiye para cezası

Avustralya'da evcil yılanıyla sörf yaptığı anların görüntülerini paylaşan Higor Fiuza'ya bin 495 ABD doları para cezası kesildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'da Shiva isimli evcil yılanıyla birlikte sörf yapan ve bu anların görüntülerini paylaşan Higor Fiuza isimli kişiye, yerel basına yansıyan haberlerin ardından, 2 bin 322 Avustralya doları (bin 495 ABD doları) para cezası verildi.

BBC'den Tiffanie Turnbull'un haberine göre, Queensland Çevre ve Bilim Departmanı, görüntüleri yerel basına yansıyan sörfçüyle ilgili inceleme başlatıldığını ve kendisine para ceazası kesildiğini duyurdu. Yetkililer, Fiuza'nın yılanı Shiva'yı tehlikeye attığını ve yılanı kamusal alana çıkararak yılan bulundurma iznini ihlal ettiğini bildirdi. Yaban hayatı yetkilisi Jonathan McDonald da konuya ilişkin açıklamasında, söz konusu yerli evcil hayvanların halkın içine çıkarılmasının 'gereksiz bir strese' neden olabileceğini ve hayvanların 'tahmin edilemez bir şekilde davranmalarına' yol açabileceğini ifade etti. 

'DAHA ÖNCE EN AZ 10 KEZ BİRLİKTE SÖRF YAPTIK'

McDonald, "Yılanlar soğuk kanlı hayvanlardır; yüzebilseler de sürüngenler genellikle sudan uzak durur. Pitona, su son derece soğuk gelmiş olabilir; okyanusta olması gereken tek yılan, deniz yılanlarıdır" diye konuştu. Yetkili, olayın kamu güvenliği oluşturduğu tehdit ve yılanın yaban hayatına hastalık yayma olasılığı hakkında da endişelerini dile getirdi. 

Fiuza, daha önce yerel basına yaptığı açıklamada, Shiva'nın suyu sevdiğini ve kendisiyle daha önce en az 10 kez sörf yaptığını söylemişti. Avustralya Yayıncılık Şirketi'ne konuşan Fiuza, "Onu hep sahile götürdüm, suda yüzmeyi sevdi. Bu yüzden onu bir gün sörf yapmaya götürmeye karar verdim. Onu da sevdi. Genelde bir şeylerden hoşlanmadığında tıslamaya başlar. Ama suda tıslamıyor, hep sakin" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)