Eurovision'da temsilcilerinde korona virüsü saptanan ülkeler 'banttan' yarışacak

65. Eurovision Şarkı Yarışması'nda ekiplerinde korona virüsü saptanan ülke temsilcileri salona sokulmayacak. Bu ülkeler, daha önce kaydedilmiş görüntüler aracılığıyla 'banttan' yarışacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını nedeniyle geçen yıl iptal edilen 65. Eurovision Şarkı Yarışması, pazar akşamı Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Ahoy Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Yarışmada ilk yarı final yarın, ikinci yarı final perşembe, final ise cumartesi günü yapılacak. Yarı finaller ve finale 3 bin 500'er seyircinin alınacağı yarışmada, ekiplerindeki herhangi bir kişide korona virüsü saptanan ülke temsilcilerinin salona girmesine izin verilmeyecek.

BBC Türkçe'nin haberine göre, yarışmanın ilk yarı finali yarın akşam seyircili olarak gerçekleşecek. Ahoy Gösteri Merkezi'nin girişinde kurulan test merkezinde, yarışmaya katılan tüm ekipler, yardımcı personel ve basın mensuplarına 48 saatte bir test yapılacak. Test sonucu pozitif çıkan ekipler salona sokulmayacak ve doğrudan karantinaya alınacak. Bu durumdaki ekipler, daha önce banda alınan kayıtları aracılığıyla yarışmaya katılacak.

İZLANDA VE POLONYA HEYETLERİ KORONA VİRÜSÜ NEDENİYLE AÇILIŞA KATILAMADI

İzlanda ve Polonya heyetleri, ekipteki bazı kişilerin korona virüsü testi pozitif çıktığı için otelde karantinaya alınmaları nedeniyle pazar akşamı Erasmus Köprüsü'nde sanatçıların tanıtıldığı açılış törenine katılamadı. Bu ülkelerle aynı otelde kalan Malta ve Romanya ekipleri de ihtiyaten açılışa çağrılmadı. 

Avusturya'yı temsil eden Montaigne ise ülkedeki korona virüsü kısıtlamaları nedeniyle Rotterdam'a gelemedi.

'SALGIN ÖNLEMLERİNE UYULMAZSA OTEL ODANIZDA BANT KAYDINIZI İZLERSİNİZ'

Yarışmanın düzenleme komitesi, Polonya'daki Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası sırasında, otel odalarındaki gizli partiler nedeniyle korona virüsü salgının yaşandığına dikkat çekerek bu konuda şarkı yarışmasına katılan ekipleri uyardı. Otel odalarında toplanılmamasını ve salgın önlemlerine uyulmasını isteyen yetkililer, "Aksi halde salonda şarkı söylemek yerine otel odanızda televizyondan bant kaydınızı izlemek zorunda kalırsınız" dedi.

1,5 METRELİK SOSYAL MESAFE KURALI

Şarkı yarışmasında seyircili yapılacak olan provalar, yarı final ve final sırasında 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralı uygulanacak. Kapalı alanlarda maske takmanın zorunlu olduğu belirtilen yarışmada girişte herkese maske dağıtacak. Seyircilerin gösteri sırasında ayağa kalkmaları da yasak olacak.

Yarışma kapsamındaki altı prova, yarı finaller ve finale, 3 bin 500'er seyirci alınacak. 70 yaş ve üzeri kişiler ve belirli rahatsızlıklarından dolayı risk grubunda bulunan kişiler seyirci olamayacak. Seyircilerin salona girebilmesi için son 24 saat içinde alınmış negatif test sonucu göstermeleri zorunlu olacak.