Euroleague'de Fenerbahçe'ye yenilen Anadolu Efes'in play-off şansı kalmadı

THY Euroleague'de önceki akşam Fenerbahçe'ye yenilen Anadolu Efes, play-off şansını kaçırdı. Fenerbahçe ise maçın ardından play-off'ları garantiledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - THY Euroleague'in 33. haftasında Fenerbahçe Beko'ya konuk olan Anadolu Efes, sahadan 103-86 mağlup ayrıldı. Bu sezonki 17'nci mağlubiyetini alan Efes, play-off'a kalma şansını yitirdi. Ligde beşinci sıradaki Fenerbahçe ise play-off'lara kalmayı garantiledi.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan karşılaşmanın son 30 saniyesinde Fenerbahçe Başantrenörü Dimitris Itoudis'i tebrik ederek soyunma odasına giden Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "4 yıl boyunca THY Avrupa Ligi'ne damga vurduk. Tarih yazdık. Bu sezon bir başarısızlık var. Bunu da hep birlikte yaptık. Sezon başındaki kadro değişikliğinde yeterli verimi alamadık. Sezonun ilk bölümünde sahamızda kaybettiğimiz maçlar sıralamada bizi ortalara itti. Ortada bir başarısızlık var. En büyük sorumlusu benim. Ciddi problemler yaşadık. Play-off'u bu akşam değil, play-off dışında kalan takımlara yenildiğimiz maçlarda kaybettik" diye konuştu.

Fenerbahçe Beko'nun derbide galibiyeti hak ettiğini belirten Ergin Ataman, "Hücumda mükemmel bir oyun ortaya koydular. Son 4-5 dakikada savunmada hatalar yaptık. Dorsey ve Guduric'in iyi performansıyla rakip galip geldi. Galibiyet için enerjimiz yeterli olmadı" ifadelerini kullandı.

'HAKARETE MARUZ KALMAMAK İÇİN GİTTİM'

Ataman, bitime 36 saniye kala soyunma odasına gitmesi ve maçın son bölümünde yaşanan olaylarla ilgili şunları kaydetti:

"Son bölümde fark oldu diye Itoudis'in elini sıktım. Taraftarın hakaret edici tezahüratına maruz kalmamak için soyunma odasına gittim. Fark 17-18 iken rakip benchi tarafından asistan koçun (Dedas) sürekli 'Sayı atın' diye bağırmasına Clyburn sinirlenmiş. İş bitmiş. Orada bir tartışma olmuş. Tatsız. Fenerbahçe'yi tebrik ediyoruz. Umarım play-off'a çıkarlar. Bizlerin de daha dikkatli olması gerekiyor. Maç boyunca birçok hakarete maruz kalmama rağmen tartışmaya girmedim. Onların da asistan koçlarının tecrübesizliği oldu. Yılların şampiyonu Anadolu Efes'i dışarıda bırakmak onları biraz fazla mutlu etti. Derbi maçlarda bu tip şeyler olabilir. Sıkıntı yok. Bizim bundan sonra hedefimiz Basketbol Süper Ligi olacak." (HABER MERKEZİ)