EURO 2020'de yarı final heyecanı başlıyor

EURO 2020'de yarı final maçları yarın oynanacak İtalya-İspanya maçı ile başlayacak. İkinci yarı final maçında ise çarşamba günü İngiltere ve Danimarka karşılaşacak. Maçlar Londra'da oynanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı final maçları yarın başlayacak. Yarı final ve final maçları, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadyumu'nda oynanacak. Maçları 60 bin dolayında seyircinin tribünlerden takip etmesi bekleniyor.

Yarın akşam Türkiye saati ile 22:00'da oynanacak ilk yarı final maçında İtalya ve İspanya karşı karşıya gelecek.

32 MAÇTIR YENİLMEYEN İTALYA, TURNUVA TARİHİNİN EN BAŞARILI TAKIMI İSPANYA'YA KARŞI

Turnuvada oynadığı etkili futbolla favoriler arasında gösterilen İtalya, daha önce 1968 yılındaki turnuvada şampiyonluk yaşamıştı. Roberto Mancini'nin teknik direktörlüğünü yaptığı İtalya milli takımı, oynadığı son 32 maçta yenilmedi. Türkiye, İsviçre ve Galler'in olduğu gruptan 9 puanla lider çıkan İtalya, son 16 turunda uzatmalara giden maçta Avusturya'yı, çeyrek finalde ise Belçika'yı eledi.

Turnuva kadrosuna Real Madrid'den hiçbir futbolcuyu çağırmadığı için turnuva öncesinde eleştirilen Luis Enrique yönetimindeki İspanya ise 1964, 2008 ve 2012 yıllarında toplam 3 kez Avrupa Şampiyonası'nda kupaya uzanmayı başarmıştı. İki takım, 2012 yılındaki finalde de karşılaşmış, sevinen taraf İspanya olmuştu. İsveç, Slovakya ve Polonya'nın olduğu gruptan 5 puanla ikinci sırada çıkan İspanya, son 16 turunda uzatmalarda Hırvatistan'ı, çeyrek finalde penaltılarda İsviçre'yi eleyerek yarı finale çıktı. 

YARI FİNALLERİ GEÇEMEYEN İNGİLTERE, TURNUVANIN SÜRPRİZİ DANİMARKA İLE OYNAYACAK

İkinci yarı final maçı ise 7 Haziran Çarşamba günü İngiltere ve Danimarka arasında oynanacak. Daha önce 1968 ve 1996 yıllarındaki turnuvalarda yarı finalde elenen İngiltere, Avrupa Şampiyonası tarihinde henüz finale çıkamadı. 25.1'lik yaş ortalamasıyla Türkiye'nin ardından turnuvanın en genç ikinci takımı olan İngiltere, bu turnuvada oynadığı 5 maçta da gol yememeyi başardı. Hırvatistan, Çekya ve İskoçya'nın olduğu gruptan 7 puanla lider çıkan İngiltere, son 16 turunda Almanya'yı, çeyrek finalde ise Ukrayna'yı eledi.

1992 Avrupa Şampiyonası Şampiyonu Danimarka, grup aşamasında Finlandiya, Belçika ve Rusya ile karşılaştı. Turnuvanın ilk maçında orta saha oyuncusu Christian Eriksen'in bilincinin kapanması nedeniyle zorlu bir başlangıç yapan Danimarka, gruptaki son maçında Rusya'yı yenerek aldığı 3 puan ile en iyi üçüncüler arasına girerek gruptan çıktı. Danimarka son 16 turunda Galler'i, çeyrek finalde Çekya'yı eleyerek yarı finale yükseldi. 

Turnuvanın final maçı, 11 Temmuz Pazar günü oynanacak. (HABER MERKEZİ)