Etkiniz AB Programı, ‘Salgında Ne İzliyoruz?’ temalı forum düzenliyor

Etkiniz AB Programı’nın düzenlediği “COVID-19 salgını sırasında insan hakları izleme” başlıklı çevrimiçi forumu 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Etkiniz Forum’da, salgın sürecinde dünyada ve Türkiye’de hangi hak alanlarının izlendiği, pandeminin etkisiyle artan ve yeni biçimlerde karşılaşılan hak ihlalleri, salgının dezavantajlı gruplar üzerindeki etkileri, COVID-19 sırasında toplumsal hareketler konularında paneller düzenlenecek.

Forumda ayrıca katılımcıların bilgi ve birikimlerini paylaşabilecekleri ve ağ kurabilecekleri oturum ve atölyeler yer alacak. Sivil toplum örgütlerinin insan hakları izleme çalışmalarını paylaşabilecekleri bir sergi alanı da forumun diğer etkinlikleri arasında bulunuyor.  Etkinlik boyunca İngilizce-Türkçe simultane çeviri ve ihtiyaç dahilinde işaret dili çeviri de yapılacak. Forum için sivil toplum örgütü temsilcilerinin en geç 1 Haziran 2021 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar online formu doldurması gerekiyor. Forma, www.etkiniz.eu sitesinden ulaşılabilir. (HABER MERKEZİ)