Ethem Sancak: Türkiye 5-6 ay içinde NATO'dan ayrılacak

Cumhur İttifakı'na verdiği destekle bilinen Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak "Türkiye 5-6 ay sonra NATO’dan ayrılacak. NATO’dan çıkmak acil ve farz haline geldi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'nin ABD'nin desteğiyle iktidara geldiği yönündeki sözlerinin Gazete Duvar'da yayınlanmasının ardından AK Parti üyeliğinden istifa etmek zorunda kalan ve Cumhur İttifakı'na destek veren Vatan Partisi'ne geçip genel başkan yardımcısı olan iş insanı Ethem Sancak Türkiye-NATI ilişkisini değerlendirdi. 

Oda TV'nin haberine göre Vatan Partisi tarafından düzenlenen ‘NATO’dan çıkalım’ eylemleri hakkında konuşan Ethem Sancak Türkiye'nin 6 ay içinde NATO'dan ayrılacağını ileri sürerek şöyle konuştu:

"Bizi bu eylemleri yapmaya olaylar zorluyor. NATO bizi yaptıkları provokasyonlarla bu eylemlere zorluyor. Son olarak komşumuz Yunanistan ile bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Türkiye 5-6 ay sonra NATO’dan ayrılacak. Ortadoğu’da bizi bir girdaba sokmaya çalışıyor. Son olarak İsveç ve Hollanda’da Kur’an’a kaşı yapılan eylemleri görüyorsunuz. NATO’dan çıkmak acil ve farz haline geldi. Yapılan anketlerde bize en düşman ve yıkıcı politikaları izleyen ülkenin ABD olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 80’e çıktı. Yine son dönemde Türk halkı Rusya ve Putin’e karşı büyük sempati duymaya başladı. Millet yaklaşan tehditleri görerek hükümetlerin önüne geçti. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler ethem sancak nato