Ethem Sancak, Rus kanalına konuştu: Bayraktarları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk

İş insanı Ethem Sancak, Rusya'da RBK televizyonuna verdiği röportajda, Rusya ile müttefik olunduğunu belirterek "Ukrayna'ya Bayraktarları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Ukrayna'ya 9 gün önce başlattığı askeri müdahale devam ederken geçtiğimiz günlerde Vatan Partisi'nden bir heyetle birlikte Moskova'ya giden iş insanı Ethem Sancak Rusya'da yayın yapan RBK televizyonuna 15 dakikalık bir röportaj verdi.

'BAYRAKTARLARI SATARKEN BÖYLE KULLANICAĞINI BİLMİYORDUK'

Independent Türkçe’nin haberine göre, “NATO üyeliği Türkiye'nin geçmişten gelen ayıbıdır. Bütün liderlerimizi darbelerle indirdiler” ifadelerini kullanan Sancak, röportajda şu ifadeleri kullandı:

“Rusya-Ukrayna meselesinde ana suçlu NATO'dur. NATO geçmişten gelen kanserdir, urdur. Teröristleri destekleyen, 2016'da darbeye kalkışan da NATO'dur. Yaptırımlara katılmayacağız çünkü Rusya düşerse Türkiye bölünür, Türkiye düşerse de Rusya için aynı şey geçerli. Erdoğan, Zelenski'nin ilgisini bu tarafa doğru çekmeye çalıştı, hala çalışıyor. Bayraktarları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk. Rusya ile müttefikiz. S-500 yapacağız, uzaya çıkacağız. 2 gündür Moskova'dayım, 10-20 yıllık stratejik ilişkiler geliştiriyoruz.”

UKRAYNA'YA YENİ İHA VE SİHA'LAR SATILDI

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Türkiye’den gelen İHA ve SİHA’ların ellerine ulaştığını ifade etmişti. Ukrayna Savunma Bakanlığı da "Bayraktar TB2'nin yeni partisi Ukrayna'ya geldi" açıklamasında bulunmuştu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de çarşamba günü Ulusal Kanal’da yayınlanan bir programda yaptığı açıklamada “Bizim parti heyetimiz dün Moskova’ya gitti. Sayın Tugay Şen başkanlığında Şule Perinçek, Erman Sülük ve Ethem Sancak’ın da bulunduğu bir heyet. Çok önemli görüşmeler yaptılar. Rusya’da Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüştüler” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)