Esra Hankulu davası: 'Ümitcan Uygun beni tehdit etmişti'

Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili Ümitcan Uygun, Furkan Gürgil ve Dilan Civelek'in davası görüldü. Uygun'un olay günü Gürgil ve Civelek'i arayarak "Benden bahsetmeyin" dediği kayıtlara geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da, Esra Hankulu'nun evinde ölü bulunmasıyla ilgili hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle iddianame düzenlenen Ümitcan Uygun'un da aralarında bulunduğu 3 sanığın davası görüldü. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Uygun, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken tutuksuz sanıklar Furkan Gürgil ve Dilan Civelek ile avukatları salonda hazır bulundu.

İddianamenin okunmasının savunmasını yapan Uygun, Hankulu ve Dilan Civelek’in evde alkol aldıklarını, Furkan Gürgil ile kendisinin içmediğini, birlikte çorbacıya gittiklerini, saat 02.30 sıralarında Hankulu’nun evine döndüklerini söyledi.

Uygun'un cep telefonunun dijital incelemesinde olay sabahı, Aleyna Çakır'ın fotoğraflarına baktığı ortaya çıktı. Müşteki avukatının Hankulu ile bu yüzden kavga etmiş olabileceğini söylemesi üzerine Uygun, kavga etmediklerini iddia etti.

Hankulu ile saat 02.30 gibi uyumak için odaya gittiklerini söyleyen Uygun, kadının titremeye ve kasılmaya başladığını iddia etti. Uygun, Hankulu'nun hastaneye gitmek istemediğini öne sürerek, "Çay içmek istediğini söyledi. Hatta kendi çay demledi hep birlikte içtik. Uyumak için tekrar odaya geçtik. Titremeleri devam ediyordu. Sabah 08.00 avukatım aradı adliyede bir başka olay için ifade vermem gerektiğini söyledi. Telefon sesine Esra da uyandı. Evden ayrıldığımda hayattaydı. Dilan ve Furkan da uyuyordu" dedi.

Mahkeme Başkanın Hankulu'nun öldüğünü nasıl öğrendiğini ve Adli Tıp raporunda maktulün darp edildiği tespitini sorması üzerine sanık Uygun, "Furkan saat 14.00 gibi beni aradı. Esra'nın nabzının atmadığını söyledi. Esra ile aramızda tartışma bile yaşanmadı. Vücudundaki morlukların nasıl olduğunu bilmiyorum" yanıtını verdi.

Müşteki avukatın sanığın cep telefonunun dijital inceleme raporlarında, sabah saatlerinde kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in fotoğraflarına baktığının tespit edildiğini bu nedenle Hankulu'yla kavga etmiş olabileceğini söylemesi üzerine Uygun, fotoğraflara baktığını hatırlamadığını ve Hankulu ile hiç kavga etmediğini iddia etti.

Tutuksuz sanık Furkan Gürgil de Hankulu'yu kız arkadaşı Dilan Civelek aracılığıyla tanıdığını, Uygun ile olay gecesi tanıştıklarını öne sürdü. Geceyi aynı evde geçirdiklerini, ertesi gün saat 14.00 sıralarında kız arkadaşının kendisine Hankulu'nun hareketsiz olduğunu söylediğini aktaran Furkan Gürgil, odasına gittiklerinde Hankulu'nun nefes almadığını fark edince ambulans çağırdıklarını belirtti.

 

'BENDEN BAHSETMEYİN'

Gürgil, olay esnasında sanık Uygun'u arayarak durumu anlattığını ve gelmesini istediğini ancak, "Polis ve ambulansı arayın, benden bahsetmeyin" cevabını aldığını aktardı. Delilleri karartacak herhangi bir eylemde bulunmadığını savunan Furkan Gürgil, beraat talebinde bulundu.

Tutuksuz sanık Dilan Civelek de olay günü Hankulu ile alışveriş yaptıklarını, ardından evine döndüklerini, bir süre sonra birlikte alkol amaya başladıklarını, bu sırada Esra'nın eve gelmesi için Ümitcan'ı aradığını söyledi.

 

'SESİ TEHDİTVARİYDİ'

Gecenin ilerleyen saatlerinde ikilinin kaldığı odadan ses duyduklarını, Esra'nın fenalaşması üzerine Ümitcan'ın onu kucağına aldığını ve banyoya geçtiklerini anlatan Dilan Civelek, bir süre sonra Hankulu'nun kendisine geldiğini daha sonra çay demleyip içtiklerini söyledi.

Daha sonra uyuduklarını, saat 14.00 civarında uyanmasının ardından işe gitmek istediğini söylemek için odasına gittiğinde Hankulu'nu hareketsiz halde gördüğünü belirten Dilan Civelek, " Furkan, Ümit'i arayarak haber verdi. Ümit de 'Bir sıkıntı olursa beni söylemeyin' diyerek telefonu kapattı. Sesi biraz tehditvariydi. Ümit zaten daha önce de kızlarla sosyal medyadan yayın yaptığını Esra'ya söylediğim için beni tehdit etmişti. O gün de o ses tonuyla konuşmuştu" diye konuştu.

Avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Uygun'un tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 9 Mart'a erteledi.

NE OLMUŞTU?

Mamak ilçesi Akdere semtindeki eve 3 Ağustos'ta ihbar üzerine giden emniyet güçleri, 25 yaşındaki Esra Hankulu'nun veat ettiğini belirlemişti. Bunun üzerine olay gecesi Hankulu ile aynı evde kalan şüpheliler Ümitcan Uygun, Furkan Gürgil ve Dilan Civelek gözaltına alınmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre sanık Ümitcan Uygun'un Hankulu'nu öldürdüğü, diğer iki sanığın ise suç delillerini kararttıkları belirtilmişti. Bu kapsamda sanık Uygun'un, "kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi" kasten öldürme suçundan "ağırlaştırılmış müebbete", tutuksuz sanıkların da "suç delillerini karartmaktan" 5'şer yıla kadar hapse mahkum edilmesi istenmişti.(DHA)