ESP ve SGDF’li 13 kişi için tutuklama talebi

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’na (SGDF) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan, aralarında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü'nün de yer aldığı 20 kişinin savcılık ifadeleri tamamlandı. 13 kişi hakkında tutuklama istendi.

ESP ve SDGF'liler Çağlayan Adliyesi'nde ifade verdi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’na (SGDF) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 13 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Aralarında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Pınar Gayıp’ın da bulunduğu 20 kişinin savcılık ifadeleri sona erdi. Tümüklü ve 12 kişi, “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. ETHA Muhabiri Pınar Gayıp’ın da aralarında bulunduğu yedi kişi ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. 
 
Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilenlerin isimleri şöyle: ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz, İbrahim Gerçek, Zeynep Gerçek, Yaren Tuncer, Hüseyin İldan, Çınar Altan, Ömer Sinan, Hıdır Yılmaz, Birkan Polat, Nazlı Yöyler, Neslihan Duran, Azze Avşar. (MA)
 
Adli kontrol talebiyle sevk edilenlerin isimleri ise şöyle: ETHA Muhabiri Pınar Gayıp, Ela Deniz Albayrak, Gamze Toprak, Emrah Topaloğlu, Ümmühan Özdemir, Özge Doğan ve Helin Yılmaz.