Esnaftan Meral Akşener'e: Patlama noktasına geldik

Samsun'da İYİ Parti lideri Akşener'le görüşen bir esnaf, “Benim 80 bin liram gitti, firmalara da borcum var. Esnaf, çiftçi, halk aç. Patlama noktasına geldik. Hiçbir şeye uzanamıyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun'un İlkadım, Bafra ve Atakum ilçelerini ziyaret etti.

'SAMSUN'DA BUNU BEKLEMİYORDUM'

İYİ Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ı makamında ziyaret eden Akşener, burada gazetecilerin Samsun ile ilgili sorularını yanıtladı.

Samsun'un ekonomik gelir düzeyinin diğer şehirlere göre daha iyi olduğunu belirten Akşener, “Özellikle ilçelerini daha ortalamanın üstünde biliriz, öyle bakarız, inanırız. Bu inancımızın doğru olmadığını gördüm. Çünkü gelir seviyesi çok düşmüş. İşsiz genç sayısında çok büyük bir artış gördüm. Çiftçinin feryadı da diğer şehirlerde olan gibi. Burada onu beklemiyordum” diye konuştu.

“Özellikle besicilerin feryatları yüksekti” diyen Akşener, “Esnaf kendini toparlamaya çalışıyor. Her mamulün fiyatlarının arttığını ve o yüzden sıkıntı yaşadıklarını söylediler. Ben hiçbir yerde iktidar partisini yermiyorum. Başka bir partiyi yermiyorum. Kendi partimi övmüyorum. Propaganda yapmıyorum. Ziyaretlerim de dert sahibi insanlara çözüm üretebilmek için bir yol oluşturmak amaçlı” ifadelerini kullandı.

'10 YILDIR BURADAYIM İLK DEFA 100 BİN LİRA BORCUM OLDU'

İlkadım Belediyesi'ni ve çalışmalarını takip ettiğini aktaran Akşener, Necattin Demirtaş'ın hizmetlerinden memnun olduğunu dile getirdi.

Konuşmasının ardından Gazi Caddesi'ndeki esnafı ziyaret eden Akşener, daha sonra Bafra'ya geçti.

Bafra ilçesinde de esnafın sorunlarını dinleyen Meral Akşener'e bir giyim mağazası sahibi, “Kısıtlamalar ilk kaldırıldığında bir hareket oldu ama bayramdan sonra tamamen durdu. Bugün 3 veya 4 müşteri geldi. Ayakta kalmaya çalışıyoruz. Şu anda sadece kimseye muhtaç olmadan, kapanmadan devam ettirebilmeye çalışıyoruz. Çok eski esnaf olduğumuz için durabiliyoruz” dedi.

Akşener, bu mağazanın ardından başka bir giyim mağazasına girdi. Mağazanın işletmecisi, “10 yıldır buradayım ilk defa 100 bin lira borcum oldu. Bugün 200 TL iş yaptım” diye konuştu.

Mağazada bulunan ve kendisinin de esnaf olduğunu söyleyen bir başka kişi ise “Benim 80 bin liram gitti, firmalara da borcum var. Esnaf aç, çiftçi aç, halk zaten aç, işin gerçeği Türkiye aç. Patlama noktasına geldik. Hiçbir şeye uzanamıyoruz. Oğlum iki yıllık üniversiteyi bitirdi şu anda boşta geziyor. İş yok, güç yok herkes boşta” diyerek sorunları anlattı.

'SEÇMENİN VELİNİMET OLDUĞUNU BÜTÜN AĞALARA GÖSTERECEĞİZ'

CHP'li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'yi de makamında ziyaret eden Akşener, fincan takımı hediye etti. Deveci de Atakumlu kadınların ürettiği çeşitli hediyelikleri takdim etti.

Ziyaretten sonra belediye binasının önünde toplananlara seslenen İYİ Parti lideri Akşener, “Seçmenin velinimet olduğunu bütün ağalara göstereceğiz” dedi.

Halkın sorunlarını dinlediğini söyleyen Akşener, “Ekmek yemek var; et yemek var. Ve sonuç itibariyle tencere kaynatmakta zorlanan kadınla karşılaşırsınız. Velhasıl-ı kelam, Türkiye’deki dert sahibi her kim varsa onunla karşılaşır ve onları dinlersiniz. Bir buçuk yılı aştı, ben bu işi yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, Bafra'da İYİ Parti binası önünde bekleyenlere hitap etti. (Fotoğraf: AA)

 

Bütün seçmelerin oyuna talip olduklarını dile getiren Akşener şöyle devam etti:

“Bu belediyenin, Millet İttifakı’nın belediyesinin önündeyiz. Muhtemelen Belediye Başkanımızı destekleyenler burada ama ben, sizlerle doğruyu paylaşmak durumundayım. Elbette herkesin oyuna talibiz ama o dükkanların içinde ben propaganda yapmıyorum. Çünkü eğer biz o dükkanlardaki; 'müşteriler velinimettir' anlayışını; 'seçmen velinimettir' anlayışına çevirebilirsek 5 maaşlı danışmanlar olmaz. Senin çocuğun işsizken 5 maaş alan, ki haram zıkkım olsun inşallah, danışmanlar olmaz. İşte benim misyonum budur. İnşallah, yapılacak ilk seçimde sizlerle el ele verip seçmenin velinimet olduğunu bütün ağalara, bütün muhteremlere el birliğiyle göstereceğiz.” (ANKA-AA)