Esnaftan CHP’li Tezcan’a: 'Tekerlek patlak, jantın üstünde gidiyoruz'

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde pazar esnafını ziyaret eden CHP'li Bülent Tezcan'a dert yanan esnaf, "Tekerlek patlak, jantın üstünde gidiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Kuyucak İlçe Başkanı Özgür Yöreli ve Kuyucak Belediye Başkan Adayı Uğur Doğanca ile birlikte Aydın’ın Kuyucak ilçesinde pazarcı esnafını ve pazarda vatandaşları dinledi.

Kuyucak pazarında Tezcan’a dert yanan pazarcı “Tekerlek patlak, jantın üstünde gidiyoruz” dedi.

Başka bir pazarcı, “Portakal para etmedi. Satamadım, elimde kaldı” derken pazarcılık yapan emekli bir vatandaş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Verin 10 bin lira o geçinsin. Hatta ben cebimden 10 bin lira daha vereyim. 20 bin liraya geçinsin. Geçinebilirse geçinsin 20 bin liraya. Ben üç çocuk okutuyorum üniversitede. Benim maaşım birine yetmiyor. Ne yapacağız?” dedi.

Tohum, gübre, poşet, mazot gibi girdiler düşmediği sürece kendilerinin de indirim yapamayacağını ifade eden bir pazarcı ise “Alım gücü yok. Alım gücü olmayınca da böyle idame ettiriyoruz. Yarı aç yarı tok. Sabah ezanı -akşam ezanı çalışıyoruz. Gideri karşılamıyor” şeklinde konuştu.

Tezcan ise, “Memleketi saraydan yönetenler dinlesin” diyerek şöyle konuştu: ”Hiç başka bir yere gitmeye lüzum yok. Bir okul okumaya gerek yok. 35 yıllık pazarcı. Emekliyim diyor. Burada vatandaş kendi diliyle o kadar güzel anlattı ki. Vatandaşı bu hale getirenlere inşallah vatandaş cevabı verecek. Hiç kimse memnun değil hayatından. Pazarcı, maliyet yüksek, işler düşük, geçen sene aldığımız poşeti bu sene iki katından fazlaya alıyoruz diyor. Herkes şikayetçi. Türkiye’yi yönetenler memleketin halini oturup da kendi oturdukları saraylardan anlayamazlar.

Anadolu’da 81 vilayette, hangi şehrimizde olursa olsun bir pazara girsinler görsünler. Vatandaşın ne simit almaya ne de ekmek almaya almaya gücü yetiyor. Pazarcı poşete güç yetiremiyorum diyor. Memleketi bu hale düşürenler azıcık vicdanları varsa gelsinler vatandaşın derdini burada dinlesinler. Biz dinledik. Vatandaş artık bu problemleri sandıkta nasıl çözeceğini görmüş vaziyette.”