Esnaf ile Ekrem İmamoğlu tartıştı, iki taraf da şikayetçi oldu

Pazar ziyaretinde bir esnaf Ekrem İmamoğlu'nu "PKK ile iş birliği yapmak"la suçladı ve bağırdı. İmamoğlu da esnafa yanıt verdi. Daha sonra iki taraf da birbirinden şikayetçi oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde pazarı ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir esnaf arasında tartışma çıktı.

DHA'nın haberine göre, Ekrem İmamoğlu öğle saatlerinde seçim çalışmaları kapsamında Bayrampaşa'da pazar esnafını ziyaret etti.

Tezgah üzerine çıkan bir esnaf, İmamoğlu'na tepki gösterdi. Esnaf, İmamoğlu'nu "terör örgütü PKK ile iş birliği yapmak"la suçladı. İmamoğlu da esnafa karşılık verince tartışma büyüdü. Taraflar birbirini terbiyesizlik ve ahlaksızlıkla suçladı. Tartışma sonrası Ekrem İmamoğlu ilerlerken esnaf Mehmet Özdemir arkasından bağırmaya devam etti.

Çevredekilerin cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde bir süre sonra Özdemir'in polis aracına binerek pazardan ayrıldığı görüldü. Olayla ilgili açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Bahse konu olay ile ilgili esnaf vatandaşımız hakkında herhangi bir gözaltı kararı bulunmayıp kendisinin karakola müracaat etmesi nedeniyle şikayetçi olarak beyanı alınmıştır" denildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Ekrem İmamoğlu'nun da avukatı aracılığıyla tartıştığı esnaf hakkında şikayette bulunduğu öğrenildi.

İMAMOĞLU: SEN KİMSİN BİRİNE TERÖRİST DİYECEKSİN

Ekrem İmamoğlu, daha sonra Bayrampaşa'da düzenlediği mitingde esnafla arasında yaşananları anlattı ve şikayetçi olduğunu belirtti. İmamoğlu, şunları söyledi:

"Ya bu milletin içine nifak niye sokuyorsunuz? Bu milleti birbirine niye düşürüyorsunuz? Oy için değer mi, siyaset için değer mi? Allah aşkın bu dediğiniz, parti dediğiniz, makam dediğiniz şey milleti takdiri ile olur. Ama milleti aldatarak olmaz. Bugünü kazansan bile yarınları kaybedersin. Bir Allah'ın kulunun kalbini kırmak, bir insana iftira atmak, bir yalanı gerçekmiş gibi insanlara anlatmak nasıl yapılır? Benim aklım almıyor. Birini protesto edebilir, birine kızabilirsiniz, sevmeyebilirsiniz, hizmetlerini kabul etmeyebilirsiniz. Ama ya sen kimsin birine terörist diyeceksin, PKK'lı diyeceksin, vatan haini diyeceksin."

'SABIRLA UYARDIM'

"Aldanmanın, aldanışın bugün Bayrampaşa'da bir örneğini yaşadım. Pazar yerine girerken bir esnaf, tezgahın üstünden... Bakın kimseye oyunuzu istiyorum demiyorum, hayırlı işler diyorum, bereketli pazarlar diyorum. Gezintim hep böyledir pazar yerlerinde. Meydanlarda, televizyonlar isterim o ayrı. Ama pazar yerinde belediye başkanı kimliğimle gezdiğim için nezaketli davranırım. Girmişim, hayırlı işler demişim daha birinci tezgah. Öyle esnaf olmaz, bana direkt 'Sen PKK'lısın, PKK'lı istemiyorum' diyor. Sabırla uyardım. Israrla 'PKK'lısın, PKK ile yan yanasın' diyor. 'O zaman sen PKK'lısın demek ki' dedim. Burada ben bir terör örgütünün ismini böyle anmaktan utanıyorum."

'AHLAKSIZ, TERBİYESİZ DEMİŞİM DAHA NE DİYEYİM'

"Bunu benim yüzüme söyleyen kişi, o aldanmış zavallı... Aldanmış zavallı diyorum, onu aldatanlar esas günahkar. Ben toplumdan birisine ne böyle dava açarım ne çözüm ararım ama onu dava edeceğim. Sonuna kadar da hakkımı arayacağım. Ben ona 'Ahlaksız, terbiyesiz' demişim. Daha ne diyeyim? Tabii ki ahlaksız, terbiyesiz. Niye söyleyeyim. Burada bulunan hiç kimsenin milli duygularına laf etmek benim haddim olabilir mi? Buna bir Allah'ın kulu boyun eğebilir mi? Biz ne için yaşıyoruz? Biz ailemiz, yuvamız, vatanımız, milletimiz, bayrağımız için yaşamıyor muyuz? Sen kim oluyorsun da bana terör örgütü üyesi ya da terörist muamelesi yapacaksın. O zavallıyı dava edeceğim ama benim esas hesabım kiminle biliyor musunuz, ona onu dedirtenlerle. Hesabım onlarla." (HABER MERKEZİ)