Eskişehir'de yoga yapanlar CİMER'e şikayet edilmiş

Parkta yoga yapmak isteyenleri güvenlik görevlileri engelledi. CİMER'e şikayet edildiklerini öğrenen yogacılar, "Şaka gibi ama gerçek" dedi. Belediye başkanlarından da olayla ilgili destek geldi.

Google Haberlere Abone ol

Özge Zaim

ESKİŞEHİR- Eskişehir’de Dede Korkut Parkı'nda yoga yapan kişiler görevlilerinin engellemeleriyle karşılaştı. Görevliler, yoga yapanlara Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet edildiklerini söyledi.

Odunpazarı ilçesi Vişnelik Mahallesi'nde Türk Dünyası Kültür Vakfı'na ait olan parkta yoga yapanların yanına gelen park görevlileri, önce çimenlerin zarar gördüğünü söyledi. Sporcular da parkta birçok kişinin çimenlere oturduğunu belirtti. Tartışmaların ardından yoga yapanların CİMER’e şikayet edildiği bu nedenle etkinliğin bitirilmesinin istendiği ortaya çıktı.

'HER ŞEYE RAĞMEN YOGA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Yoga eğitmeni Yağmur Uğuz Dönmez, her pazar söz konusu parkta yoga etkinliği yaptıklarını söyledi. O esnada park görevlisinin yanlarına geldiğini ve dersin bitirilmesini istediğini aktaran Dönmez, “'Çimenler üzerinde spor yapılması yasak' dedi. Daha sonra biz konunun üzerine gidince CİMER’e şikayet edildiğini söyledi. Her şeye rağmen yoga yapmaya devam edeceğiz. Çok destek aldık. Yoga yapmayan insanlar bile yoga yapacaklarını söylemeye başladı. Katılım durumuna göre yerlerimizi belirleyeceğiz” dedi.

'ŞAKA GİBİ AMA GERÇEK'

Yoga yapan kadınlardan Duygu Afacan, “Maalesef gerçek. Şaka gibi ama gerçek. Yerlerden çöp toplayıp matlarımızı serdiğimiz parkta bu sefer biz göze geldik” iadelerini kullandı.

VAKIFTAN AÇIKLAMA: ETKİNLİK İZİNSİZ

Türk Dünyası Kültür Vakfı'nın sosyal medya hesabından da konuyla ilgili açıklama yapıldı. Eskişehir Valiliği'nin etiketlendiği vakfın açıklamasında, "Ziyaretçilerimizden gelen şikayetler ve fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda, park içerisindeki toplu etkinliklerde önceden izin alınması gerekmektedir. Halihazırda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü parkımızda planlı sportif faaliyetler yürütmektedir. Diğer kurum ve kuruluşların parkımızda sportif faaliyet talepleri de değerlendirilmektedir. Bu sebeple mevcut uygulamanın halkımızın parkımızdan daha fazla ve eşit bir şekilde istifade etmesi amacı ile düzenlenmiş olduğunu, izinsiz etkinlikle ilgili olarak izinsiz ve gizli çekim ile yapılan bu 'haber'in gerçekleri yansıtmadığını; bu haliyle hukukî süreçlere zemin hazırladığını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" denildi.

Konunun sosyal medyaya yansımasının ardından yerel yöneticilerden de tepki geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, büyükşehir belediyesine ait olan bir parkın kullanılmasını önererek, “Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkımızı her zaman kullanabilirsiniz gençler. Ayrıca 6 Haziran itibariyle parklarda spor etkinliklerimiz de başlıyor. Onlara da katılabilirsiniz” mesajını verdi.

'SİZ ŞAKA MISINIZ?'

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, “Eskişehir Valiliğinin sorumluluğundaki Dede Korkut Parkında yoga yapanlar Cimer’e şikâyet edilmiş. Güvenlik görevlisi yoga yapanları engellemiş. Bu da mı yasak oldu? Gerekçeniz ne? Siz şaka mısınız? Değerli arkadaşlar, tüm parklarımız sizindir. Özgürce yoga yapabilirsiniz. İstediğiniz parkımızı kullanabilirsiniz. Kimseden çekinmeyin. Bir ihtiyacınız olursa söyleyin. Spor İşleri Müdürlüğümüz temin eder. Sizleri ziyarete geleceğim. Çok sevgiler, selamlar" ifadelerini kullandı.

Etiketler ESKİŞEHİR YOGA YASAK