Eskişehir'de Onur Yürüyüşü'ne polis saldırısı: 20 gözaltı

Eskişehir’de bir grup LGBTİ+ üyesi “Onur Yürüyüşü” düzenlemek istedi. Polis, Pride Eskişehir öncülüğünde yapılmak istenen yürüyüşü engelleyip 20 kişiyi gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol

Özge Zaim

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de Adalar Migros önünde yapılmak istenen Onur Yürüyüşü polis tarafından engellendi. Eskişehir’in Adalar bölgesinde polis "makul şüphe" gerekçesi ile "gözüne kestirdiği" çok sayıda kişiye kimlik kontrolü yaptı.

Yürüyüşten saatler önce bölgeye gelen polis ekipleri çeşitli noktalara yığınak oluşturdu.

Polis, aralarında Eskişehir Barosu avukatlarının da olduğu grubun basın açıklaması ve yürüyüş yapmasına izin vermedi.

 

Günler öncesinden sosyal medya hesapları üzerinden yapılan çağrı ile birlikte eylem alanına girmek isteyen gençlerden 20’si gözaltına alındı.

Polisler, gözaltına aldıkları kişilere "Yasaklama kararlarına aykırı davrandıkları" gerekçesi ile işlem yaptıklarını, kimlik kontrollerinin ardından serbest bırakılacaklarını bildirdi.

Sloganlar eşliğinde bir süre yürüyen gençlerle polis arasında yer yer arbede yaşandı. 

Mevzu Dergi muhabiri Can Selman da gözaltına alındı. Mevzu Dergi'den yapılan açıklamada, "Haksız yere gözaltına alınmasının ardından saatler geçmesine rağmen muhabirimiz Can Selman ve demokratik hakkını kullanan arkadaşlarımız hala gözaltında tutuluyor! Gazetecilik suç değildir, ifade özgürlüğü suç değildir, haktır! Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır" denildi.

Selman'ın gözaltına alınmasına tepki gösteren DİSK Basın-İş Sendikası da, "Gazetecilere yönelik saldırılar, kim olduğundan, hangi kuruma çalıştığından bağımsız olarak son bulmalıdır. Kimin gazeteci olduğuna polis karar veremez. Can Selman bir an önce serbest bırakılmalıdır" açıklamasını yaptı.