Eskişehir’de ekmeğe zam geldi, fırıncılar 'Başka kurtuluşumuz yoktu' dedi

Eskişehir’de ekmeğin gramajı yükselirken, fiyatı da 1,5 liradan 2 liraya yükseltildi. İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası Başkanı Mülazımoğlu, “Zam kaçınılmazdı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Özge Zaı̇m

ESKİŞEHİR - Eskişehir’de ekmek fiyatına yüzde 15,9 zam geldi. Ekmeğin gramajı 200 gramdan 230 grama çıkarılırken, 1,5 lira olan fiyatı ise 2 lira olarak belirlendi

İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası Başkanı Musa Kazım Mülazımoğlu, 230 gramı iki lira olan ekmek fiyatına yapılan eleştirileri yanıtladı.

'UN ÇUVALININ FİYATI BEŞ AYDA 100 LİRADAN 160 LİRAYA ÇIKTI'

Zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Mülazımoğlu,

Kazım Mülazımoğlu

“Eskişehir’de 200 gram ekmek 1,5 lirayken 230 gramını 2 lira olarak güncelledik. Fırıncı esnafının hammaddesine, gün geçmiyor ki, ay geçmiyor ki, zam olmasın. Bu zamlar yüzde 20 ile yüzde 60 arasında değişiyor. Fırıncının ekmeğe zam yapmaktan başka çaresi yok” diye konuştu.  Mülazımoğlu, “Ticaretini, imalatını devam ettirebilmesi için senede bir sefer en asgarisini alabilmek için uğraş veriyoruz. Birinci aydan itibaren zam başvurumuzu yaptık, beşinci aydayız. Beşinci ayda biz un çuvalını 100 liradan alıyorduk. Bugün 160 lira. Bu şartlar altında inanın başka bir kurtuluşumuz yok. Zam kararı almak zorundaydık. Vatandaşların bu şartlar altında bize hak vermesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni tarife yarından itibaren geçerli olacak.