Eskişehir'de Barış Pehlivan protestosu

Eskişehir'de sivil toplum kuruluşları gazeteci Barış Pehlivan için protesto eylemi yaptı.

Google Haberlere Abone ol

Ufuk Azbay 

ESKİŞEHİR - 24 gündür tutuklu olan Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan için Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Okurları, ‘Barış Pehlivan Yalnız Değildir’ başlığıyla eylem gerçekleştirdi.

Özdilek Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen eyleme Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği üyeleri de destek verdi. Katılımcılar Gazeteci Barış Pehlivan’ın tutukluluk haline, ellerinde Cumhuriyet Gazetesi tutarak tepki gösterdi. Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Cihan Taşar yaptığı basın açıklamasında Gazeteci Barış Pehlivan’ın denetimli serbestlikten yararlanmasını isterken konuyla ile ilgili özel değerlendirmelerde bulunan AHPADİ Adaletin Hukuku ve Parlamenter Demokrasi İdeali Platformu (AHPADİ) Dönem Avukat Mehmet Ektaş da Gazeteci Barış Pehlivan için denetimli serbestlik verilmemesinin büyük bir adaletsizlik olduğunu söyledi.

Eylemde basın açıklamasını ADD Şube Başkanı Cihan Taşar yaptı. Gazeteci Barış Pehlivan’ın 24 gündür haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde olduğunu savunan Taşar, Pehlivan’ın 5’inci kez cezaevine girdiğinin altını çizdi. Taşar,”Denetimli serbestlik isteği yanıtlanmayan Barış Pehlivan, cezaevine girmek zorunda kaldı. Katiller, hırsızlar, tecavüzcüler, dolandırıcılar bu yasadan yararlanarak sokaklarda elini kolunu sallayarak dolaşırken, gazetecilik yapmaktan başka suçu olmayan gazeteci Barış Pehlivan Silivri Cezaevi’nde tutuklu” şeklinde konuştu.

‘BÜYÜK BİR ADALETSİZLİKTİR’

Adaletin Hukuku ve Parlamenter Demokrasi İdeali Platformu (AHPADİ) avukatı Mehmet Ektaş, gazeteci Barış Pehlivan’ın tutuklanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ektaş, “Barış Pehlivan’ın tutuklu hükmün infazına ilişkin durumu, mevcut hukuka uygun, hukukun temel ilkelerine aykırıdır. Pehlivan’a yapılan uygulama haksız ve adaletsizdir. Denetimli serbestlikten yararlandırılmadı ve infazına geçildi. Birçok suç için infaz yasasındaki denetimli serbest süreleri uzatıldı” diye konuştu.