Eskişehir’de 7 okul karantinaya alındı

Eskişehir’de bir haftada 7 okul karantinaya alındı. Eğitim Sen Şube Başkanı Alkan, pandemi koşullarında eğitimdeki sorunların çözümü konusunda MEB’in neredeyse hiçbir adım atmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

Özge Zaim

ESKİŞEHİR - Pandemide eğitim ve öğretime başlayalı bir hafta oldu. Bu süreçte Eskişehir’de 7 okul karantinaya alındı.

Karantina haberlerinin başlamasının ardından konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, okulların açılmasının üzerinden bir haftalık bir süre geçtiğini söyleyerek, sorunların çözümü konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın neredeyse hiçbir adım atmadığını belirtti.

‘YETERSİZ PERSONELLE OKULLARIN HİJYENİ NASIL SAĞLANACAK?’

Eskişehir’de Sivrihisar ilçesinde eğitim veren Fahri Keskin Fen Lisesi’nde bir sınıf, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir sınıf, Odunpazarı Şehit Yusuf Tuna Güzey İlkokulu’nda bir sınıf, Ticaret Odası Orta Okulu’nda da bir sınıf,  Mustafa Kemal İlkokulu’nda bir sınıf,  Kılıçoğlu Anadolu Lisesi’nde bir sınıf karantinaya alındı. Süleyman Şah Anadolu Lisesi’nde bazı öğretmen ve öğrencilerin testleri pozitif çıktı. Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, 10’a yakın okulda sınıf karantinası uygulandığını söyleyerek şunları belirtti: “Eskişehir’de 513 okulun yöneticisi, yetersiz bütçe ve 188 personel ile salgın koşullarında okulları nasıl hijyenik tutacak? Bir haftada merkez ve ilçe okullarında Covid-19 tanısı konan öğrenci ve öğretmenler oldu. Sınıflar karantinaya alındı. Şartları düzelterek ancak okulları açık tutmak mümkündür.”

‘MEB İLK HAFTADAN SINIFTA KALDI’

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk haftadan sınıfta kaldığını kaydeden Alkan, “Okulların temizliği nasıl yapılacak? Okullara sadece hijyen

Faik Alkan

malzemesi göndermek yeterli değil. Okulların açılma takvimi aylar önce açıklanmasına rağmen 1 Ekim’de başlayacak TYP kapsamında görevlendirmelerde takvimin öne alınması ile ilgili dahi hazırlık yapılmadı. Okullarda temizlik görevlisi yok veya yetersiz. Salgın hiç yaşanmamış gibi pandemi önlemleri alınmadan okullar açıldı. Bu süreçte bütün yük öğretmen ve velilere bırakıldı” ifadelerini kullandı.