Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Demirkan’a karşı protesto

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin toplantısında Ayasofya İmamı Mustafa Demirkan’a karşı CHP’li meclis üyeleri ortak protesto bildirisi okudu.

Google Haberlere Abone ol

Özge Zaim

ESKİŞEHİR - Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı ilk toplantısı yapıldı. Opera binasındaki meclis oturumunu Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yönetti. Meclis, olağan gündeminin yanı sıra Ayasofya İmamı Mustafa Demirkan’ın Atatürk’e hakaret içeren sözlerini de gündeme aldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt söz alarak CHP’lilerin protesto bildirisini okudu.

‘ENDİŞE İLE TAKİP EDİYORUZ’

Bildiride “Atatürk’e yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzüntü, öfke ve milli birliğimiz açısından endişe ile takip ediyoruz” denildi. Demirkan’ın ifadelerinin şiddetle kınandığının vurgulandığı bildiride şunlar yer aldı: “Atatürk’e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler, ulusal değerlerimizi hedef almaktadır Bu mesnetsiz saldırılardan en büyük zararı inancımız görmektedir. CHP Meclis üyeleri olarak Atatürk’e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize karşı ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz.”

‘TARAF DEĞİLİZ’

Kurt’un ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Murat Özcan ise “CHP grubu böyle bir beyanat verince ve AK Parti grubundan da başka bir açıklama yapılınca sanki bir taraf bunu kınıyor da bir taraf kınamıyormuş gibi intiba doğuyor. Bu sahada nezaketsiz bir anlayış doğuruyor. Biz Büyükerşen’in başkanlık ettiği böyle bir mecliste Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili herhangi bir kamplaşmanın hiç kimsenin bir taraf olmadığı ve olmayacağını, AK Parti ve MHP grubu adına da rahatlıkla söyleyebilirim. Devlet büyüklerimiz, özellikle de kurucu üyelerimiz herhangi bir şekilde herhangi bir partinin kamplaşma tarafı olmamalıdır. Buna herkesin özen göstermesi gerektiğini düşünenlerdenim” diye konuştu.

‘BİZİ BÖLMEK İSTEYENLERİN VAHDETİDİR’

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen de konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu konuşmalar da gösteriyor ki, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki üyeler birlik ve beraberlik içerisindedirler. Hassasiyetleri, Cumhuriyet konusunda birbirine eşittir. Ama ne yazık ki, zaman zaman kamuoyunda bana göre provokasyon olarak saydığım bir takım söylemler, bir takım hareketler aslında bizi daha da bölerek ayırmak isteyenlerin vahdetidir. Her iki tarafa da gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Bu gibi provokatif eylemlerden etkilenme noktalarında da birlik ve beraberlik gösterip alınganlık göstermemeniz gerektiğine inanıyorum.”