Eski Yarbay Mehmet Alkan'a 'Bahçeli'ye hakaret'ten tazminat cezası

Yüzbaşı kardeşinin cenazesinde hükümeti eleştiren, ardından KHK'yle TSK'den atılan eski Yarbay Alkan'a, Devlet Bahçeli'ye 'hakaret' ettiği gerekçesiyle 5 bin 300 lira tazminat cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Yüzbaşı olan kardeşinin çatışmada vefatının ardından cenazesinde hükümete tepki gösteren ve KHK'yle TSK'den ihraç edilen eski Yarbay Mehmet Alkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik ifadeleri nedeniyle adli para cezasına çarptırıldı.

Independent Türkçe'nin haberine göre, Ankara 47. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, Alkan'ın ifadelerinin "hakaret" suçunu oluşturduğunu belirterek, 265 gün karşılığı 5 bin 300 lira adli para cezası ödemesine hükmetti.

Eski Yarbay Alkan, 2019'da MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye mektup yazmış, burada kullandığı ifadeleri nedeniyle Bahçeli'nin avukatı Nizameddin Kocabey'in şikayeti üzerine dava açılmıştı.

'ZALİMLERLE BERABERSİNİZ'

Alkan Twitter hesabından mektubun bir bölümünü paylaşmıştı: "Velhasıl zalimlerle berabersiniz ve vebaliniz çok büyük, nefesim ve gücüm yettikçe (bu dünyada zor ama) inanıyorsanız öbür tarafta binlerce mağdurlarla elim yakanızda olacaktır ve o gün sizin açınızdan gerçekten çetin olacaktır. Tez zamanda gerçeği görmeniz veya ölmeniz dileğiyle…

'DÜNE KADAR ÇÖZÜM DİYENLER...'

2015 yılında Şırnak’ın Beytüşşebab ilçesinde PKK'lilerle girdiği çatışmada vefat eden kardeşi Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan’ın Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninde hükümete tepki göstermişti.

Alkan, “Burada vatan evladı 32 yaşında. Daha vatanına, sevdiklerine doymadı. Bunun katili kim? Bunu sebebi kim? Düne kadar ‘çözüm’ diyenler bugün neden sonuna kadar ‘savaş’ diyor” ifadelerini kullanmıştı.

Alkan, 1 Eylül 2016'da yayınlanan KHK ile ihraç edilmiş ve hakkında “FETÖ üyesi” olduğu iddiasıyla dava açılmıştı. Alkan, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etmişti. (HABER MERKEZİ)